Dragan Đilas suspendovao Partizan!

Ako niste znali, Dragan Đilas jeste. Još 19. aprila su crno-beli suspendovani.

Srbija 01.07.2016 | 16:58
Dragan Đilas suspendovao Partizan!
Košarkaski savez Srbije saopštio je danas da će u skladu sa ranijim odlukama suspendovati KK Partizan zbog odluke crno-belih da naredne sezone igraju u Evrokupu.

 – Na osnovu Vašeg dopisa o konkretnim merama koje će Košarkaški savez Srbije preduzeti prema KK Partizan zbog njegove odluke da učestvuje u Evrokupu, obaveštavam vas da je Upravni odbor KSS, na osnovu odluke koju je doneo Bord FIBA Evropa na sastanku u Parizu 20. marta 2016, još 19. aprila doneo odluku da je svaki klub sa teritorije Srbije koji potpiše ugovor sa EKA i prihvati učešće u Evrokupu automatski suspendovan iz članstva u KSS – navodi se u odgovru KSS FIBA Evropa.

Reakcija Partizana: Idemo na sud

Kako se navodi, u toj odluci je jasno precizirano da se to odnosi na sva nacionalna takmičenja u svim kategorijama, kao i na sva ostala prava i obaveze koje bilo koji klub, član KSS, ima.

– Mislim da je iz odluke UO KSS više nego jasno koje konkretne mere preduzimamo prema KK Partizan zbog njegove odluke u vezi sa učešćem u Evrokupu. KSS je deo FIBA Evropa, sa svim pravima i obavezama koje iz tog članstva proizilaze. Shodno tome, poštujemo i na teritoriji Srbije sprovodimo sve odluke koje Bord FIBA Evropa, u skladu sa svojim Statutom, donese.



Ujedno, predsednik KSS Dragan Ðilas postavio je nekoliko pitanja FIBA u vezi sa organizacijom takmičenja, pogotovo FIBA Lige šampiona i pokrenuo pitanje odgovornost za sve sto se dešava u evropskoj klupskoj košarci, kao i upitao da li će se dosadašnja pogrešna politika promeniti.

Izvor: Telegraf

Komentari / 0

Ostavite komentar