Компанија плаћа запосленима да оду на одмор

Америчка компанија “ФуллЦонтацт” својим запосленима нуди 7,500 долара за одмор уз један услов – радници на одмору морају да се клоне електронских уређаја и држе што даље од посла.

Путовања 01.07.2016 | 13:03
Компанија плаћа запосленима да оду на одмор
Извршни директор компаније Барт Лоранг објаснио је да овакав приступ има бројне предности.

“Велика већина наших запослених прилично је опуштена када се врати с таквог одмора. Заиста је битно удаљити се од машина и друштвених мрежа и поново постати човек. Људи су по цео дан повезани са машинама, што утиче на то колико добро заправо можемо да искусимо срећу, љубав и креатгивност”, рекао је.

Упркос томе што би многи од нас аутоматски прихватили понуду, у свету је много оних који одрицање од технологије, макар и на неколико дана, сматрају незамисливим.

А којим путницима највише полази за руком да се ‘искључе’? Вероватно не оној групи на коју сте прво помислили. Резултати недавног истраживања показали су да се технологије најпре одричу миленијалци, односно особе млађе од 35 година.

Иначе, у 2015. години чак 41 одсто Американаца уопште није узело одмор, док је 17 одсто изјавило да је узело мање од 5 дана одмора.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар