Исламисти исјекли мачетом свештеника!

Помоћник свештеника у хиндуистчком храму на западу Бангладеша искасапљен је мачетом, јавила је данас полиција у најновијем случају у низу убистава припадника верских мањина у тој земљи приписаних исламистичким екстремистима.

Свијет 01.07.2016 | 12:45
Исламисти исјекли мачетом свештеника!
Њега су убила три мушкарца на моторциклима док је ходао јутрос на путу близу храма. Инцидент се догодио у области Џенаидах.

"Убили су га са три ударца мачетом у врат и имао је и посекотину од ножа на глави", рекао је помоћник шефа полиције за агенцију Франс прес и додао да је нападнути човек умро од повреда болници.

Педсестогодишњи Шиаманда Дас је био путујући помоћник у молитвама који је ишао од храма до храма да служи хиндуистичким верницима, и дошао је у ово место тек јуче, рекао је један полицијски званичник.

Нико није преузео одговорност за овај напад али начин на који је изведен сличан је другим убиствима припадника верских мањина, које вероватно чине локални исламски екстремисти.

Један хиндуистички свештеник од 70 година убијен је мачетом прошлог месеца у истој области у Бангладешу. Један студент који је симпатизер главне исламистичке партије Џамат е Ислами ухапшен је и признао је да је умешан у ово убиство, рекао је помоћник шефа полиције те области.

Више од 50 људи убијено је у нападима приписаним исламистичким екстремистима у Бангладешу у последње три године, и то су блогери, интелектуалци, професори, активисти за геј права и припадници верских мањина.

Поред тога више од десет људи убијено је мачетом од априла.

Влада премијерке Шеик Хасине приписује ове нападе локалним исламским екстремистима у земљи, али негира да у Бангладешу постоји Исламска држава и огранак Ал Каиде.

Напади су узбунили међународну заједницу и покренули питања о томе да ли секуларна Влада Бангладеша може да заштити мањине и секуларне писце и интелектуалце у држави у којој муслимани чине већину.

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар