Милион евра за информацију о убиству уредника “Дана”


Влада Црне Горе донијела је одлуку о објављивању јавне награде од милион евра за обавјештење које би довело до откривања и процесуирања пред надлежним судом извршиоца, односно наручиоца убиства главног и одговорног уредника листа "Дан" Душка Јовановића.

Регион 01.07.2016 | 09:07
Милион евра за информацију о убиству уредника “Дана”
Влада је донијела и одлуку о образовању комисије за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија.

"Одлуком је предвиђено формирање комисије са мандатом од двије године и могућношћу продужења за још двије ако Влада то оцијени потребним. Предсједник Владе је закључујући расправу по овој тачки оцијенио да је, не рачунајући породицу Јовановић, Влада та која има највећи интерес, већи од свих структура у друштву, да убиство Јовановића буде истражено и расвијетљено", наводи се у саопштењу након сједнице.

На сједници је констатовано да предсједник Владе Мило Ђукановић привремено преузима руковођење радом Министарства иностраних послова и европских интеграција, до избора министра.

Влада је разријешила Веска Гарчевића са мјеста вршиоца дужности генералног директора Генералног директората за НАТО и политику безбједности у Министарству иностраних послова и европских интеграција.

У одлуци објављеној на сајту Владе наводи се да је Гарчевић разријешен на лични захтјев.

Извор: Срна
Фото Тхинкстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар