Milion evra za informaciju o ubistvu urednika “Dana”


Vlada Crne Gore donijela je odluku o objavljivanju javne nagrade od milion evra za obavještenje koje bi dovelo do otkrivanja i procesuiranja pred nadležnim sudom izvršioca, odnosno naručioca ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića.

Region 01.07.2016 | 09:07
Milion evra za informaciju o ubistvu urednika “Dana”
Vlada je donijela i odluku o obrazovanju komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

"Odlukom je predviđeno formiranje komisije sa mandatom od dvije godine i mogućnošću produženja za još dvije ako Vlada to ocijeni potrebnim. Predsjednik Vlade je zaključujući raspravu po ovoj tački ocijenio da je, ne računajući porodicu Jovanović, Vlada ta koja ima najveći interes, veći od svih struktura u društvu, da ubistvo Jovanovića bude istraženo i rasvijetljeno", navodi se u saopštenju nakon sjednice.

Na sjednici je konstatovano da predsjednik Vlade Milo Đukanović privremeno preuzima rukovođenje radom Ministarstva inostranih poslova i evropskih integracija, do izbora ministra.

Vlada je razriješila Veska Garčevića sa mjesta vršioca dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za NATO i politiku bezbjednosti u Ministarstvu inostranih poslova i evropskih integracija.

U odluci objavljenoj na sajtu Vlade navodi se da je Garčević razriješen na lični zahtjev.

Izvor: Srna
Foto Thinkstock

Komentari / 0

Ostavite komentar