Вулин позива на заокрет од ЕУ?

Министар у техничкој Влади Србије Александар Вулин изјавио је да ЕУ треба да има пажњу Србије онолико колико Србија има пажњу ЕУ.

Србија 30.06.2016 | 19:57
Вулин позива на заокрет од ЕУ?
Вулин је, коментаришући одлуку ЕУ да не отвори преговарачка поглавља 23 и 24 о чланству са Србијом рекао да је то више питање односа Брисела према Београду, него става Велике Британије и Хрватске.

"Јако је тешко поверовати да су Србију на европском путу блокирале Велика Британија која је ЕУ напустила и Хрватска, која само што је ушла у ЕУ. Мислим да је ово питање више политика Брисела и однос Брисела према Београду, а да нису у питању ове две земље", рекао је Вулин новинарима.

Он сматра да Србија треба да настави у правцу достизања стандарда и циљева који су записани између осталог у Поглављима 23 и 24.

Вулин је истакао да је за нас добро да имамо добру и уређену земљу, владавину права, ефикасну полицију и тужилаштво, а то да ли ћемо бити чланови ЕУ, како је рекао, очигледно није нешто о чему ћемо ми одлучивати, или о чему ћемо сами одлучити.

"Мислим да је ово добар повод да можда размислимо о својој спољнополитичкој оријентацији и да можда и поново проценимо нашу политику према ЕУ. ЕУ треба да има пажњу Србије онолико колико Србија има пажњу ЕУ", закључио је Вулин.

Министар спољних послова Ивица Дачић је рекао да је шокиран одлуком ЕУ да не отвори преговарачка поглавља 23 и 24 са Србијом, а да отворе нова поглавља са Турском и Црном Гором.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

хм

30.06.2016 18:03

МАЈКА РУСИЈА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хм

30.06.2016 19:07

Сретно ти било у и за Русију.

Name

врс рви

30.06.2016 18:07

Дачић зачуђен?! Што се тиче темпа улазка биће нешто слично као са Турском. Желим Србији пуно среће, а биће срећна док не уђе у ЕУ (мада мислим да се то неће догодити у следећих 30 година.)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУХ

30.06.2016 19:05

Они мисле ЕУ глупа ниста не конта србија би била тројански коњ за Русију јер ни једна одлука се немозе доњети без сагласности сви земаља цланица знаци Русија директ контролисе ЕУ преко Србије а то неце бити нити смије бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

30.06.2016 20:03

Ови у влади Србије су комплетни идиоти. Велика Британија излази из ЕУ а они се трпају. ЕУ је једна смрдљива творевина и треба бјежати што даље од ње... А шта то фали Швајцарцима што нису у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ