Vulin poziva na zaokret od EU?

Ministar u tehničkoj Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da EU treba da ima pažnju Srbije onoliko koliko Srbija ima pažnju EU.

Srbija 30.06.2016 | 19:57
Vulin poziva na zaokret od EU?
Vulin je, komentarišući odluku EU da ne otvori pregovaračka poglavlja 23 i 24 o članstvu sa Srbijom rekao da je to više pitanje odnosa Brisela prema Beogradu, nego stava Velike Britanije i Hrvatske.

"Jako je teško poverovati da su Srbiju na evropskom putu blokirale Velika Britanija koja je EU napustila i Hrvatska, koja samo što je ušla u EU. Mislim da je ovo pitanje više politika Brisela i odnos Brisela prema Beogradu, a da nisu u pitanju ove dve zemlje", rekao je Vulin novinarima.

On smatra da Srbija treba da nastavi u pravcu dostizanja standarda i ciljeva koji su zapisani između ostalog u Poglavljima 23 i 24.

Vulin je istakao da je za nas dobro da imamo dobru i uređenu zemlju, vladavinu prava, efikasnu policiju i tužilaštvo, a to da li ćemo biti članovi EU, kako je rekao, očigledno nije nešto o čemu ćemo mi odlučivati, ili o čemu ćemo sami odlučiti.

"Mislim da je ovo dobar povod da možda razmislimo o svojoj spoljnopolitičkoj orijentaciji i da možda i ponovo procenimo našu politiku prema EU. EU treba da ima pažnju Srbije onoliko koliko Srbija ima pažnju EU", zaključio je Vulin.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da je šokiran odlukom EU da ne otvori pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa Srbijom, a da otvore nova poglavlja sa Turskom i Crnom Gorom.

Izvor: B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

hm

30.06.2016 18:03

MAJKA RUSIJA !

ODGOVORITE
Name

Re hm

30.06.2016 19:07

Sretno ti bilo u i za Rusiju.

Name

vrs rvi

30.06.2016 18:07

Dačić začuđen?! Što se tiče tempa ulazka biće nešto slično kao sa Turskom. Želim Srbiji puno sreće, a biće srećna dok ne uđe u EU (mada mislim da se to neće dogoditi u sledećih 30 godina.)

ODGOVORITE
Name

DUH

30.06.2016 19:05

Oni misle EU glupa nista ne konta srbija bi bila trojanski konj za Rusiju jer ni jedna odluka se nemoze donjeti bez saglasnosti svi zemalja clanica znaci Rusija direkt kontrolise EU preko Srbije a to nece biti niti smije biti

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

30.06.2016 20:03

Ovi u vladi Srbije su kompletni idioti. Velika Britanija izlazi iz EU a oni se trpaju. EU je jedna smrdljiva tvorevina i treba bježati što dalje od nje... A šta to fali Švajcarcima što nisu u EU.

ODGOVORITE