Штрајк инвалида у парку Младен Стојановић

У Бања Луци још један штрајк у парку Младен Стојановић. Своја и права за чланове Удружења инвалида из Шипова тражи њихов представник Перо Ковач.

Република Српска 30.06.2016 | 18:42
Штрајк инвалида у парку Младен Стојановић
Ковач тврди да непокретни инвалиди у Шипову дословно умиру од глади а да и оно мало што добијају од државе у виду тудје његе и помоћи константно касни.

У Бања Луци штрајкује представник удружења инвалида из Шипова. Разлог је константно кашњење тудје његе и помоћи које треба да уплаћује Влада Републике Српске. Перо Ковач из Шипова тврди да због глади готово свакодневно умиру чланови Удружења инвалида из ове општине.

Инвалиди из Шипова у Бања Луци не траже своја права први пут, сваки долазак до сада је био узалудан. Перо Ковач представник инвалида из Шипова показује писма министру здравља Драгану Богданићу у којем га обавјештава о катастрофалном положају непокретних инвалида у Шипову. Из министарства су добили одговор да се за све обрате Центру за социјални рад Шипово.

Ковач од државе прима 83 марке тудје његе и помоћи. Центар за социјални рад Шипово потврдио је БН телевизији да исплата тудје његе и помоћи за мај почиње у петак првог дана јула.

Влада је средства уплатила у уторак потврдјено нам је у овој институцији. Проблем са кашњењем тудје његе и помоћи немају само корисници у Шипову. Недавно су о истом проблему БН телевизију обавјестили и корисници из Бања Луке. 

Погледајте прилог из Дневника 2 БН телевизије



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ал паћино

01.07.2016 11:01

А где је накнада за телесно оштећење,једина Р.С. у региону је укинула то право за инвалиде са правом ,па и федерација то право има....само Р.С...зашто о томе нико не коментарише ??

ОДГОВОРИТЕ