Štrajk invalida u parku Mladen Stojanović

U Banja Luci još jedan štrajk u parku Mladen Stojanović. Svoja i prava za članove Udruženja invalida iz Šipova traži njihov predstavnik Pero Kovač.

Republika Srpska 30.06.2016 | 18:42
Štrajk invalida u parku Mladen Stojanović
Kovač tvrdi da nepokretni invalidi u Šipovu doslovno umiru od gladi a da i ono malo što dobijaju od države u vidu tudje njege i pomoći konstantno kasni.

U Banja Luci štrajkuje predstavnik udruženja invalida iz Šipova. Razlog je konstantno kašnjenje tudje njege i pomoći koje treba da uplaćuje Vlada Republike Srpske. Pero Kovač iz Šipova tvrdi da zbog gladi gotovo svakodnevno umiru članovi Udruženja invalida iz ove opštine.

Invalidi iz Šipova u Banja Luci ne traže svoja prava prvi put, svaki dolazak do sada je bio uzaludan. Pero Kovač predstavnik invalida iz Šipova pokazuje pisma ministru zdravlja Draganu Bogdaniću u kojem ga obavještava o katastrofalnom položaju nepokretnih invalida u Šipovu. Iz ministarstva su dobili odgovor da se za sve obrate Centru za socijalni rad Šipovo.

Kovač od države prima 83 marke tudje njege i pomoći. Centar za socijalni rad Šipovo potvrdio je BN televiziji da isplata tudje njege i pomoći za maj počinje u petak prvog dana jula.

Vlada je sredstva uplatila u utorak potvrdjeno nam je u ovoj instituciji. Problem sa kašnjenjem tudje njege i pomoći nemaju samo korisnici u Šipovu. Nedavno su o istom problemu BN televiziju obavjestili i korisnici iz Banja Luke. 

Pogledajte prilog iz Dnevnika 2 BN televizije



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

al paćino

01.07.2016 11:01

A gde je naknada za telesno oštećenje,jedina R.S. u regionu je ukinula to pravo za invalide sa pravom ,pa i federacija to pravo ima....samo R.S...zašto o tome niko ne komentariše ??

ODGOVORITE