Он је сваког дана херој Новог Сада

"Десило се и да ме зове жена којој је преминуо муж, зато што није имала кога. Некада окрену број само да би се испричали" наводи Аљоша Алексић (28).

Србија 30.06.2016 | 07:54
Он је сваког дана херој Новог Сада
Новосађанин Аљоша Алексић (28), радник је у компанији која се бави одржавањем стамбених зграда, који је решио да поред регуларних услуга, старијим станарима пружи додатну помоћ! И то потпуно бесплатно!

"За наше баке и деке који живе у згради, а нису у могућности да сами иду у продавницу или апотеку, уводим могућност одласка у њихово име потпуно бесплатно. Уколико вам је потребан превоз до амбуланте, болнице и слично, а да је у Новом Саду, позовите ме да вам помогнем! Услуга активна у периоду од 9 до 14 сата радним данима" пише у саопштењу окаченом у сваком од 20 улаза које Аљоша одржава, од преко 250 зграда над којима компанија има надлежност.

Овај хумани младић каже да живимо у време када смо се отуђили од најближих, тако да нам је јављање суседима у пролазу постало ненормално, а да не говоримо о помоћи тешко покретним, болесним и усамљеним лицима, неретко и без новца и некога коме би се обратили.

"У почетку су ме звала њихова деца која су напустила Србију јер нису у стању да им помогну из далеке Канаде, Америке, Аустралије. Због природе посла којим се бавим последњих шест година, зближио сам се са тим људима и у свакој згради о којој водим рачуна влада домаћинска атмосфера. Сви се поздраљамо, знамо једни другима имена, а мене могу и да контактирају у случају да им треба превоз до лекара или неко ко би отишао у набавку" рекао је Аљоша и нагласио да му то не представља проблем јер је и иначе на терену.

На идеју је, каже, дошао спонтано, када је за време мајских поплава 2014. године волонтирао са жељом да његови суграђани што безболније преброде тај тежак период.



Фото: Фацебоок/Срећне вести Новог Сада

"Имам на стотине позива и никад нико није злоупотребио мој број телефона. Најчешће ми се јављају болесни грађани којима треба превоз до Института у Сремској Каменици. Једна старија Новосађанка ме је контактирала када је требало да јој шире зенице, па се бојала да ће јој таксиста после тога наплатити вожњу више него што би требало. Било је и смешних ситуација, када сам добио позив од бакице којој је требала фарба за косу. Међутим, десило се и да ме зове жена којој је преминуо муж, зато што није имала кога. Некада окрену број само да би се испричали" наводи овај младић, коме је највећа награда захвалност коју добија од својих суграђана.

Ипак, све то ради јер се он осећа добро када неком другом може да помогне.

"Волео бих да својим примером утичем на људе, јер када би свако од нас дао мали допринос, онда би то била велика ствар" закључује Аљоша, несебични херој Новог Сада.

Извор: Телеграф

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

марија

30.06.2016 21:04

Свака част,има јос хуманих људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНЕ

01.07.2016 13:18

РИЈЕДАК СЛУЧАЈ ! У СВАКОМ СЛУЧАЈУ ЈЕ ЗА ПОХВАЛУ.

Name

Лепа вест

02.07.2016 06:44

Господине Аљоса, велико Вам хвала,зелим Вам дуг , срецан и успесан зивот,заслузили сте. Бити млад,сназан и то данас употребити тако сто цес некоме помагати,није бас у моди.

ОДГОВОРИТЕ