On je svakog dana heroj Novog Sada

"Desilo se i da me zove žena kojoj je preminuo muž, zato što nije imala koga. Nekada okrenu broj samo da bi se ispričali" navodi Aljoša Aleksić (28).

Srbija 30.06.2016 | 07:54
On je svakog dana heroj Novog Sada
Novosađanin Aljoša Aleksić (28), radnik je u kompaniji koja se bavi održavanjem stambenih zgrada, koji je rešio da pored regularnih usluga, starijim stanarima pruži dodatnu pomoć! I to potpuno besplatno!

"Za naše bake i deke koji žive u zgradi, a nisu u mogućnosti da sami idu u prodavnicu ili apoteku, uvodim mogućnost odlaska u njihovo ime potpuno besplatno. Ukoliko vam je potreban prevoz do ambulante, bolnice i slično, a da je u Novom Sadu, pozovite me da vam pomognem! Usluga aktivna u periodu od 9 do 14 sata radnim danima" piše u saopštenju okačenom u svakom od 20 ulaza koje Aljoša održava, od preko 250 zgrada nad kojima kompanija ima nadležnost.

Ovaj humani mladić kaže da živimo u vreme kada smo se otuđili od najbližih, tako da nam je javljanje susedima u prolazu postalo nenormalno, a da ne govorimo o pomoći teško pokretnim, bolesnim i usamljenim licima, neretko i bez novca i nekoga kome bi se obratili.

"U početku su me zvala njihova deca koja su napustila Srbiju jer nisu u stanju da im pomognu iz daleke Kanade, Amerike, Australije. Zbog prirode posla kojim se bavim poslednjih šest godina, zbližio sam se sa tim ljudima i u svakoj zgradi o kojoj vodim računa vlada domaćinska atmosfera. Svi se pozdraljamo, znamo jedni drugima imena, a mene mogu i da kontaktiraju u slučaju da im treba prevoz do lekara ili neko ko bi otišao u nabavku" rekao je Aljoša i naglasio da mu to ne predstavlja problem jer je i inače na terenu.

Na ideju je, kaže, došao spontano, kada je za vreme majskih poplava 2014. godine volontirao sa željom da njegovi sugrađani što bezbolnije prebrode taj težak period.Foto: Facebook/Srećne vesti Novog Sada

"Imam na stotine poziva i nikad niko nije zloupotrebio moj broj telefona. Najčešće mi se javljaju bolesni građani kojima treba prevoz do Instituta u Sremskoj Kamenici. Jedna starija Novosađanka me je kontaktirala kada je trebalo da joj šire zenice, pa se bojala da će joj taksista posle toga naplatiti vožnju više nego što bi trebalo. Bilo je i smešnih situacija, kada sam dobio poziv od bakice kojoj je trebala farba za kosu. Međutim, desilo se i da me zove žena kojoj je preminuo muž, zato što nije imala koga. Nekada okrenu broj samo da bi se ispričali" navodi ovaj mladić, kome je najveća nagrada zahvalnost koju dobija od svojih sugrađana.

Ipak, sve to radi jer se on oseća dobro kada nekom drugom može da pomogne.

"Voleo bih da svojim primerom utičem na ljude, jer kada bi svako od nas dao mali doprinos, onda bi to bila velika stvar" zaključuje Aljoša, nesebični heroj Novog Sada.

Izvor: Telegraf

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

marija

30.06.2016 23:04

Svaka čast,ima jos humanih ljudi

ODGOVORITE
Name

BANE

01.07.2016 15:18

RIJEDAK SLUČAJ ! U SVAKOM SLUČAJU JE ZA POHVALU.

Name

Lepa vest

02.07.2016 08:44

Gospodine Aljosa, veliko Vam hvala,zelim Vam dug , srecan i uspesan zivot,zasluzili ste. Biti mlad,snazan i to danas upotrebiti tako sto ces nekome pomagati,nije bas u modi.

ODGOVORITE