Ђурић: Прекинути дијалог са Бошњацима

Потпредседник СНС-а Марко Ђурић затражио је од председника те странке и мандатара за састав нове Владе Србије Александра Вучића да одмах прекине сваку комуникацију са бошњачким политичарима који не желе мир и сарадњу са Србијом, јер за њих, како је навео, дијалог није ништа друго него наставак рата другим средствима.

Босна и Херцеговина 30.06.2016 | 07:27
Ђурић: Прекинути дијалог са Бошњацима
Ђурић је за Тањуг рекао да би требало прекинути сваку комуникацију са начелником општине Сребреница Ћамилом Дураковићем и са председавајућим Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, јер званично Сарајево стоји иза понашања Дураковића и његовог "шовинистичког дивљања".

"Ми не можемо ћутке да стојимо и гледамо како Сарајево гази и понижава не само интересе Србије, него и читавог српског народа, дословце гази и понижава српски народ у Републици Српској. Наравно да то умишљајно ради званично Сарајево и да иза тога стоји нико други до Бакир Изетбеговић и његово окружење, које није у стању и не може да води било какву политику осим политике рата и сукоба", истакао је Ђурић.

Како је додао, за њих је Вучићева пружена рука прилика да у њу пљуну, да увреде српски народ, да позову на наставак рата другим средствима, јер је за њих дијалог ништа друго него наставак рата другим средствима.

"Зато са таквим људима као што је Изетбеговић, као што је Дураковић, нема и не може бити разговора", нагласио је Ђурић и најавио да ће због тога тражити хитну седницу Председништва СНС-а.

Како је истакао, српски народ је таквим односом појединих политичара у региону, а нису то само Изетбеговић, Дураковић и бошњачка шовинистичка елита, него и многи други, заиста угрожен и то не само тиме, већ и међународним околностима.

"Сматрам да не треба као странка да останемо неми на то понижавање српског народа и Србије, а још мање да у томе учествујемо. Ми немамо право да у томе учествујемо и због тога је неопходно овакву праксу прекинути и реаговати на начин који је одговарајући и сразмеран", поручио је Ђурић.

Данас је и председавајући председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио да никада не би рекао да је државни врх Србије непожељан на обележавању годишњице злочина у Поточарима.

"Жао ми је што је одлука таква, разумем је. Да су мене питали, не би је донели такву. Нису. Имају право, они сахрањују своје мртве", рекао је Изетбеговић.

Након изјава бошњачких политичара уследила су реаговања домаћих званичника и функционера СНС-а.

Осуда из 2010. тешког злочина и за поједине парламентарце није довољна. Скупштини Србије је 11 посланика ЛДП-а, СДА Санџака, ЛСВ-а и Зелених упутило предлог резолуције о геноциду у Сребреници. Да би дошао на дневни ред потребна су бар 84 потписа.

Прошлогодишњи покушај Велике Британије да се резолуција, којом се оно што се десило у Сребреници назове геноцидом, усвоји у Савету безбедности УН није успео.

Извор: РТС

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Босњак_Приједор

30.06.2016 05:38

А ста је Бакир Изетбеговиц то рекао сто је увриједљиво и непристојно? Молим за објасњење јер у овом горе наведеном цитату ја немогу да видим иста увриједљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репликар

30.06.2016 05:50

Ооооооооооо..... За не повјеровати... Па ви би раскидали све а Чедо трчи да се слика у Поточарима. Жали Боже људи који леже у Поточарима кад сви преко њих желе своје политичке поене. Бакир изјављује "Жао ми је што је тако али нека су то урадили". Помирљиво нема шта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

30.06.2016 06:02

Млад си и " зелен " , најлаксе је срусити све " мостове " ! Не ваљају Бошњаци , не ваљају Хрвати , не ваљају Црногорци , не ваљају Албанци , прије годину дана нису ваљали Румуни ( због влашке мањине у Србији ) , не ваљају Бугари ( због бугарске мањине око Димитровграда , не ваљају Македонци ( признали Косово ), једино ( за сада ) су добри Мадјари који су се одвојили од Србије жицом( до када они ваљају) !! Па ко вам ваља господине ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2016 07:25

Едо мадјари се оградили зицом због твојих из сирије да спреце насељавање турака на ова подруцја

Name

Јасно к' о дан

30.06.2016 08:15

Паре им ваљају, све то раде због властитог интереса. Плацени су да затезу, не би ли купили вријеме, те остали неказњени за сав организовани криминал и пљацку Србије и Републике Српске.

Name

КАНТАР

30.06.2016 06:09

СВАКИМ ДАНОМ СВЕ ВИШЕ НАПРЕДУЈУ-КРЕТЕНИ. ЋАМИЛ=ЋОРКАН?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКАВ ЂУРИЋ

30.06.2016 06:18

ДАЈТЕ ВИШЕ КАКАВ ЂУРИЋ КАКАВ ПРЕКИД ДИЈАЛОГА. НЕМА ПРЕКИДА ДИЈАЛОГА СА БОШЊАЦИМА. РАЗЛИКЕ СУ ВЕЛИКЕ, МНОГО ЈЕ НЕРАЗУМЈЕВАЊА АЛИ ПРЕКИДА ДИЈАЛОГА НЕМА. РУСИЈА И ТУРСКА СУ БИЛЕ НА ПРАГУ РАТА ДО НЕДАВНО, ПА СУ ЈЕДВА ДОЧЕКАЛИ ДА ЗАПОЧНЕ ДИЈАЛОГ. ПАМЕТНИ ЉУДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

30.06.2016 06:24

Ауу, сто се овај Марко копрца. Отреса и ногама и рукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

30.06.2016 06:26

Дај бозе да га Вуциц послуса!Јер ским ниси у добрим односима са тим се и немозезс свадјати ил се на њега љутити.То би било добро за Србе и Босњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

30.06.2016 06:39

Фала Богу да се о томе макар прича, а камоли види на дјелима. Ми то овдје добро знамо, ал нажалост ви се тамо помало играте са нама. Ове потурице, као и покатоличњаци, сањају да нас нема, а то ви тамо још не узимате заозбиљно, иако то траје више од 140 година. Ееееееееееј, браћа смо ми рођена, ал нажалост, и они су доскора наша били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

30.06.2016 07:21

Онда си ти посрбица а Срби су у Србији.

Name

борац за заједништво и побједу правде

30.06.2016 06:45

"Сарајево" не гази и не понижава читав српски народ, него дословце гази и понижава и те наводне бошњаке, а нарочито понижава и дискриминише "остале", "Југословене", "Сејдиће и Финције" и друге, јер брутално игнорише чињеницу постојања оних који су се другачије изјаснили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

30.06.2016 06:53

На крајње некоректну изјаву Дураковица у најмању руку непромисљена изјава Дурица.Престаните билдати националне мисице крци нам стомак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

30.06.2016 06:59

Ахахаха кад се дјеца играју политике заболиме и затобом и за твојим диалогом

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

30.06.2016 08:18

Мој Ђурићу. Вама смо говорили безброј пута даје ситуација реално управо оваква. У БиХ никада нису и неће престати да раде о глави Србима. Чак је Изетбегвоћ у једној емисији рекао да је ово била чисто муслиманска земља а да су је Срби накнадно населили и "укаљали". Нас су сви осуђивали па и ви када би дали дали слично упозорење. Зато сада федерација БиХ полако постаје легло вехабија и муџахедина који већ праве злочине и позивају на терористичке нападе борећи се у ИД. То им је Бакиров отац обезбједио прије 25 година а он само наставио. Као цјена улазка у ЕУ између осталих и ми смо вам служили за подкусуривање без обзира на све приче о "специјалним и паралелним" везама. Ипак ситуација је таква каква је. Ми кажемо да свако носи свој крст. Увјек се видјело и видјеће се резултат тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих рви

30.06.2016 08:33

Ајд надји ми ту емисију гдје је то Бакир реко,имас 100 марака.

Name

врс рви

30.06.2016 09:34

Била је БХТ-у прије пар година лично сам је гледао и умало нисам разбио тв. Морао бих се заровити на Yоу Тубе-у да је нађем ако је нису скинули. Боље би било да си уз ово оставио и комантар за вехабије и муџахедине.

Name

мики

30.06.2016 10:43

Ту емисију си ти једини на свијету гледао,забиј се боље у куцу и угаси интернет,није то за тебе.

Name

врс рви

02.07.2016 11:24

Ко неће да види џаба ми је гледати и да има очи на леђима