Đurić: Prekinuti dijalog sa Bošnjacima

Potpredsednik SNS-a Marko Đurić zatražio je od predsednika te stranke i mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da odmah prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir i saradnju sa Srbijom, jer za njih, kako je naveo, dijalog nije ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

Bosna i Hercegovina 30.06.2016 | 07:27
Đurić: Prekinuti dijalog sa Bošnjacima
Đurić je za Tanjug rekao da bi trebalo prekinuti svaku komunikaciju sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, jer zvanično Sarajevo stoji iza ponašanja Durakovića i njegovog "šovinističkog divljanja".

"Mi ne možemo ćutke da stojimo i gledamo kako Sarajevo gazi i ponižava ne samo interese Srbije, nego i čitavog srpskog naroda, doslovce gazi i ponižava srpski narod u Republici Srpskoj. Naravno da to umišljajno radi zvanično Sarajevo i da iza toga stoji niko drugi do Bakir Izetbegović i njegovo okruženje, koje nije u stanju i ne može da vodi bilo kakvu politiku osim politike rata i sukoba", istakao je Đurić.

Kako je dodao, za njih je Vučićeva pružena ruka prilika da u nju pljunu, da uvrede srpski narod, da pozovu na nastavak rata drugim sredstvima, jer je za njih dijalog ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

"Zato sa takvim ljudima kao što je Izetbegović, kao što je Duraković, nema i ne može biti razgovora", naglasio je Đurić i najavio da će zbog toga tražiti hitnu sednicu Predsedništva SNS-a.

Kako je istakao, srpski narod je takvim odnosom pojedinih političara u regionu, a nisu to samo Izetbegović, Duraković i bošnjačka šovinistička elita, nego i mnogi drugi, zaista ugrožen i to ne samo time, već i međunarodnim okolnostima.

"Smatram da ne treba kao stranka da ostanemo nemi na to ponižavanje srpskog naroda i Srbije, a još manje da u tome učestvujemo. Mi nemamo pravo da u tome učestvujemo i zbog toga je neophodno ovakvu praksu prekinuti i reagovati na način koji je odgovarajući i srazmeran", poručio je Đurić.

Danas je i predsedavajući predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da nikada ne bi rekao da je državni vrh Srbije nepoželjan na obeležavanju godišnjice zločina u Potočarima.

"Žao mi je što je odluka takva, razumem je. Da su mene pitali, ne bi je doneli takvu. Nisu. Imaju pravo, oni sahranjuju svoje mrtve", rekao je Izetbegović.

Nakon izjava bošnjačkih političara usledila su reagovanja domaćih zvaničnika i funkcionera SNS-a.

Osuda iz 2010. teškog zločina i za pojedine parlamentarce nije dovoljna. Skupštini Srbije je 11 poslanika LDP-a, SDA Sandžaka, LSV-a i Zelenih uputilo predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Da bi došao na dnevni red potrebna su bar 84 potpisa.

Prošlogodišnji pokušaj Velike Britanije da se rezolucija, kojom se ono što se desilo u Srebrenici nazove genocidom, usvoji u Savetu bezbednosti UN nije uspeo.

Izvor: RTS

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Bosnjak_Prijedor

30.06.2016 05:38

A sta je Bakir Izetbegovic to rekao sto je uvrijedljivo i nepristojno? Molim za objasnjenje jer u ovom gore navedenom citatu ja nemogu da vidim ista uvrijedljivo.

ODGOVORITE
Name

Replikar

30.06.2016 05:50

Ooooooooooo..... Za ne povjerovati... Pa vi bi raskidali sve a Čedo trči da se slika u Potočarima. Žali Bože ljudi koji leže u Potočarima kad svi preko njih žele svoje političke poene. Bakir izjavljuje "Žao mi je što je tako ali neka su to uradili". Pomirljivo nema šta!

ODGOVORITE
Name

Edo,Slatina-Tuzla

30.06.2016 06:02

Mlad si i " zelen " , najlakse je srusiti sve " mostove " ! Ne valjaju Bošnjaci , ne valjaju Hrvati , ne valjaju Crnogorci , ne valjaju Albanci , prije godinu dana nisu valjali Rumuni ( zbog vlaške manjine u Srbiji ) , ne valjaju Bugari ( zbog bugarske manjine oko Dimitrovgrada , ne valjaju Makedonci ( priznali Kosovo ), jedino ( za sada ) su dobri Madjari koji su se odvojili od Srbije žicom( do kada oni valjaju) !! Pa ko vam valja gospodine ?

ODGOVORITE
Name

Re

30.06.2016 07:25

Edo madjari se ogradili zicom zbog tvojih iz sirije da sprece naseljavanje turaka na ova podrucja

Name

Jasno k' o dan

30.06.2016 08:15

Pare im valjaju, sve to rade zbog vlastitog interesa. Placeni su da zatezu, ne bi li kupili vrijeme, te ostali nekaznjeni za sav organizovani kriminal i pljacku Srbije i Republike Srpske.

Name

KANTAR

30.06.2016 06:09

SVAKIM DANOM SVE VIŠE NAPREDUJU-KRETENI. ĆAMIL=ĆORKAN?

ODGOVORITE
Name

КАКАВ ЂУРИЋ

30.06.2016 06:18

ДАЈТЕ ВИШЕ КАКАВ ЂУРИЋ КАКАВ ПРЕКИД ДИЈАЛОГА. НЕМА ПРЕКИДА ДИЈАЛОГА СА БОШЊАЦИМА. РАЗЛИКЕ СУ ВЕЛИКЕ, МНОГО ЈЕ НЕРАЗУМЈЕВАЊА АЛИ ПРЕКИДА ДИЈАЛОГА НЕМА. РУСИЈА И ТУРСКА СУ БИЛЕ НА ПРАГУ РАТА ДО НЕДАВНО, ПА СУ ЈЕДВА ДОЧЕКАЛИ ДА ЗАПОЧНЕ ДИЈАЛОГ. ПАМЕТНИ ЉУДИ.

ODGOVORITE
Name

Kiki

30.06.2016 06:24

Auu, sto se ovaj Marko koprca. Otresa i nogama i rukama.

ODGOVORITE
Name

posten

30.06.2016 06:26

Daj boze da ga Vucic poslusa!Jer skim nisi u dobrim odnosima sa tim se i nemozezs svadjati il se na njega ljutiti.To bi bilo dobro za Srbe i Bosnjake.

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

30.06.2016 06:39

Фала Богу да се о томе макар прича, а камоли види на дјелима. Ми то овдје добро знамо, ал нажалост ви се тамо помало играте са нама. Ове потурице, као и покатоличњаци, сањају да нас нема, а то ви тамо још не узимате заозбиљно, иако то траје више од 140 година. Ееееееееееј, браћа смо ми рођена, ал нажалост, и они су доскора наша били.

ODGOVORITE
Name

re.

30.06.2016 07:21

Onda si ti posrbica a Srbi su u Srbiji.

Name

borac za zajedništvo i pobjedu pravde

30.06.2016 06:45

"Sarajevo" ne gazi i ne ponižava čitav srpski narod, nego doslovce gazi i ponižava i te navodne bošnjake, a naročito ponižava i diskriminiše "ostale", "Jugoslovene", "Sejdiće i Fincije" i druge, jer brutalno ignoriše činjenicu postojanja onih koji su se drugačije izjasnili.

ODGOVORITE
Name

Osvit

30.06.2016 06:53

Na krajnje nekorektnu izjavu Durakovica u najmanju ruku nepromisljena izjava Durica.Prestanite bildati nacionalne misice krci nam stomak.

ODGOVORITE
Name

TRN

30.06.2016 06:59

Ahahaha kad se djeca igraju politike zabolime i zatobom i za tvojim dialogom

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

30.06.2016 08:18

Moj Đuriću. Vama smo govorili bezbroj puta daje situacija realno upravo ovakva. U BiH nikada nisu i neće prestati da rade o glavi Srbima. Čak je Izetbegvoć u jednoj emisiji rekao da je ovo bila čisto muslimanska zemlja a da su je Srbi naknadno naselili i "ukaljali". Nas su svi osuđivali pa i vi kada bi dali dali slično upozorenje. Zato sada federacija BiH polako postaje leglo vehabija i mudžahedina koji već prave zločine i pozivaju na terorističke napade boreći se u ID. To im je Bakirov otac obezbjedio prije 25 godina a on samo nastavio. Kao cjena ulazka u EU između ostalih i mi smo vam služili za podkusurivanje bez obzira na sve priče o "specijalnim i paralelnim" vezama. Ipak situacija je takva kakva je. Mi kažemo da svako nosi svoj krst. Uvjek se vidjelo i vidjeće se rezultat toga.

ODGOVORITE
Name

bih rvi

30.06.2016 08:33

Ajd nadji mi tu emisiju gdje je to Bakir reko,imas 100 maraka.

Name

vrs rvi

30.06.2016 09:34

Bila je BHT-u prije par godina lično sam je gledao i umalo nisam razbio tv. Morao bih se zaroviti na You Tube-u da je nađem ako je nisu skinuli. Bolje bi bilo da si uz ovo ostavio i komantar za vehabije i mudžahedine.

Name

miki

30.06.2016 10:43

Tu emisiju si ti jedini na svijetu gledao,zabij se bolje u kucu i ugasi internet,nije to za tebe.

Name

vrs rvi

02.07.2016 11:24

Ko neće da vidi džaba mi je gledati i da ima oči na leđima