Објављена фотографија једног од терориста

Прве фотографије са сигурносних камера истанбулског аеродрома су објављене. Истражитељи их детаљно прегледају, као и снимке са мобилних телефона. Узимају изјаве сведока како би утврдили ко је организовао још један терористички напад у тој земљи.

Свијет 29.06.2016 | 22:30
Објављена фотографија једног од терориста
Турска Управа за борбу против тероризма објавила је фотографију једног од наводних терориста синоћњег напада на аеродрому у Истанбулу, пренео је лист Хуријет“.

Фотографију је снимила једна од сигурносних камера постављених на аеродрому, а терористу су истражни органи препознали по обући.

Извршен је и претрес две куће у којима је полиција одузела велики број шифрованих докумената, повезаних са организацијом, као и различите дигиталне материјале, а сви ови докази ће бити пажљиво анализирани, пренео је Спутњик.

Тројица нападача таксијем су се довезла до терминала трећег највећег аеродрома у Европи и код детектора за метал почела да пуцају из калашњикова. Један терориста разнео се експлозивом на лицу места, омогућујући другој двојици да уђу у аеродромски простор и тамо детонирају бомбе.  

Сумње турских власти да су за напад одговорни џихадисти Исламске државе потврђују и амерички безбедносни извори. Шеф ЦИА Џон Бренан тврди да напад носи препознатљив печат ИД.

У нападу је најмање 41 особа погинула, а око 240 је повређено. Међу настрадалима има и 13 странаца. Углавном Саудијци, Ирачани и држављани још шест земаља. Међу њима нема држављана Србије.
 
Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

29.06.2016 21:53

Када неко реси да зивот свој полози за идеју своју (била она добра или лосе) нико немозе висе њега да побједи. Они су бесмртни. Зато за фанатизам не постоји лијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

30.06.2016 17:24

По слици како видим овај је курд

ОДГОВОРИТЕ