Objavljena fotografija jednog od terorista

Prve fotografije sa sigurnosnih kamera istanbulskog aerodroma su objavljene. Istražitelji ih detaljno pregledaju, kao i snimke sa mobilnih telefona. Uzimaju izjave svedoka kako bi utvrdili ko je organizovao još jedan teroristički napad u toj zemlji.

Svijet 29.06.2016 | 22:30
Objavljena fotografija jednog od terorista
Turska Uprava za borbu protiv terorizma objavila je fotografiju jednog od navodnih terorista sinoćnjeg napada na aerodromu u Istanbulu, preneo je list Hurijet“.

Fotografiju je snimila jedna od sigurnosnih kamera postavljenih na aerodromu, a teroristu su istražni organi prepoznali po obući.

Izvršen je i pretres dve kuće u kojima je policija oduzela veliki broj šifrovanih dokumenata, povezanih sa organizacijom, kao i različite digitalne materijale, a svi ovi dokazi će biti pažljivo analizirani, preneo je Sputnjik.

Trojica napadača taksijem su se dovezla do terminala trećeg najvećeg aerodroma u Evropi i kod detektora za metal počela da pucaju iz kalašnjikova. Jedan terorista razneo se eksplozivom na licu mesta, omogućujući drugoj dvojici da uđu u aerodromski prostor i tamo detoniraju bombe.  

Sumnje turskih vlasti da su za napad odgovorni džihadisti Islamske države potvrđuju i američki bezbednosni izvori. Šef CIA Džon Brenan tvrdi da napad nosi prepoznatljiv pečat ID.

U napadu je najmanje 41 osoba poginula, a oko 240 je povređeno. Među nastradalima ima i 13 stranaca. Uglavnom Saudijci, Iračani i državljani još šest zemalja. Među njima nema državljana Srbije.
 
Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

29.06.2016 21:53

Kada neko resi da zivot svoj polozi za ideju svoju (bila ona dobra ili lose) niko nemoze vise njega da pobjedi. Oni su besmrtni. Zato za fanatizam ne postoji lijek!

ODGOVORITE
Name

Pasha

30.06.2016 17:24

Po slici kako vidim ovaj je kurd

ODGOVORITE