Железњак: Балкан да се избори са "обојеним револуцијама"

Владајућа Јединствена Русија данас је позвала партијске партнере на Балкану да се боре са покушајима "обојених револуција", које, како је оценила, спроводе спољне силе зарад дестабилизације ситуације на простору бивше Југославије.

Регион 29.06.2016 | 20:40
Железњак: Балкан да се избори са "обојеним револуцијама"
Јединствена Русија је позвала земље Балкана да следе искуство Русије у супротстављању "обојеним револуцијама".

У саопштењу Путинове странке, наводи се да је високи функционер те партије Сергеј Железњак у сусрету са представницима покрета Двери и Демократске партије Србије у Москви размотрио претње ширења 'обојених револуција', такозваних 'ненасилних промена режима' на постјугословенском простору, чији је циљ дестабилизација социјално-политичке ситуације у Србији, републици Српској и Македонији.

Железњак је оценио да је у "бившој Југославији, као и у Украјини и у многим другим земљама, добро познато ко и како иницира 'ненасилне протесте' и до каквих трагичних догађаја они доводе", пренео је сајт ЈР.

"Савршено је јасно да садашња серија протеста у Београду у којој су као 'посматрачи' учествовали представници Стејт департмента, као и низ протеста у Бањалуци и Македонији, имају јасне признаке операције дестабилизације ситуације на Балкану, коју спроводе спољне силе", навео је Железњак.

Наводи се да ЈР изражава "одлучан протест против таквих метода, које могу да имају као последицу насилни сценарио развоја догађаја".

"Наша држава и партија имају успешно искуство борбе са таквим покушајима мешања у наше унутрашње ствари", рекао је Железњак, додајући да је Русија после масовних протеста грађана у Москви након парламентарних избора 2011. године донела низ ограничавајућих закона.

Он је указао да су ти закони увели посебна правила за НВО које се "баве политичким радом и финансирају се средствима из иностранства".

"Неопходна је консолидација свих здравих снага друштва на основу идеја и вредности који окупљају нацију и ослобађају је од покушаја наметања туђих решења споља".

ЈР је саопштила да је са партијама из Србије потписала заједничку декларацију.

На маргинама Конгреса ЈР у недељу и понедељак, у Москви, та партија је потписала Декларацију са осам политичких партија из пет земаља балканског региона, која се залаже за стварање војно неутралне територије у Југоисточној Европи.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

29.06.2016 22:07

Ма и Руси и Патријарх и Вуциц и Кинези све су то будале који подрзавају Додика потплацени.Једино Босица треба слусати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

30.06.2016 08:27

Поштовани господине, ваша изјава је иста као када миша позовете да се брани од мачке. Не могу ту помоћи никакви папири и заједнички подписи.

ОДГОВОРИТЕ