Železnjak: Balkan da se izbori sa "obojenim revolucijama"

Vladajuća Jedinstvena Rusija danas je pozvala partijske partnere na Balkanu da se bore sa pokušajima "obojenih revolucija", koje, kako je ocenila, sprovode spoljne sile zarad destabilizacije situacije na prostoru bivše Jugoslavije.

Region 29.06.2016 | 20:40
Železnjak: Balkan da se izbori sa "obojenim revolucijama"
Jedinstvena Rusija je pozvala zemlje Balkana da slede iskustvo Rusije u suprotstavljanju "obojenim revolucijama".

U saopštenju Putinove stranke, navodi se da je visoki funkcioner te partije Sergej Železnjak u susretu sa predstavnicima pokreta Dveri i Demokratske partije Srbije u Moskvi razmotrio pretnje širenja 'obojenih revolucija', takozvanih 'nenasilnih promena režima' na postjugoslovenskom prostoru, čiji je cilj destabilizacija socijalno-političke situacije u Srbiji, republici Srpskoj i Makedoniji.

Železnjak je ocenio da je u "bivšoj Jugoslaviji, kao i u Ukrajini i u mnogim drugim zemljama, dobro poznato ko i kako inicira 'nenasilne proteste' i do kakvih tragičnih događaja oni dovode", preneo je sajt JR.

"Savršeno je jasno da sadašnja serija protesta u Beogradu u kojoj su kao 'posmatrači' učestvovali predstavnici Stejt departmenta, kao i niz protesta u Banjaluci i Makedoniji, imaju jasne priznake operacije destabilizacije situacije na Balkanu, koju sprovode spoljne sile", naveo je Železnjak.

Navodi se da JR izražava "odlučan protest protiv takvih metoda, koje mogu da imaju kao posledicu nasilni scenario razvoja događaja".

"Naša država i partija imaju uspešno iskustvo borbe sa takvim pokušajima mešanja u naše unutrašnje stvari", rekao je Železnjak, dodajući da je Rusija posle masovnih protesta građana u Moskvi nakon parlamentarnih izbora 2011. godine donela niz ograničavajućih zakona.

On je ukazao da su ti zakoni uveli posebna pravila za NVO koje se "bave političkim radom i finansiraju se sredstvima iz inostranstva".

"Neophodna je konsolidacija svih zdravih snaga društva na osnovu ideja i vrednosti koji okupljaju naciju i oslobađaju je od pokušaja nametanja tuđih rešenja spolja".

JR je saopštila da je sa partijama iz Srbije potpisala zajedničku deklaraciju.

Na marginama Kongresa JR u nedelju i ponedeljak, u Moskvi, ta partija je potpisala Deklaraciju sa osam političkih partija iz pet zemalja balkanskog regiona, koja se zalaže za stvaranje vojno neutralne teritorije u Jugoistočnoj Evropi.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

29.06.2016 22:07

Ma i Rusi i Patrijarh i Vucic i Kinezi sve su to budale koji podrzavaju Dodika potplaceni.Jedino Bosica treba slusati...

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

30.06.2016 08:27

Poštovani gospodine, vaša izjava je ista kao kada miša pozovete da se brani od mačke. Ne mogu tu pomoći nikakvi papiri i zajednički podpisi.

ODGOVORITE