Русија гомила војску на западу

Русија ће разместити додатних 10 хиљада војника на западу земље због тамошње нестабилне ситуације, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Свијет 29.06.2016 | 19:20
Русија гомила војску на западу
"Војна и политичка ситуација на западној граници и даље је нестабилна", преноси агенција Интерфакс речи Шојгуа са састанка званичника.

"САД и друге чланице НАТО савеза настављају с оснаживањем својих војних снага, првенствено у државама које се граниче с Русијом", додао је.

Русија већ дуго осуђује експанзију западног војног савеза према истоку као претњу руској националној безбедности, преноси Хина.

У међувремену су источне чланице НАТО-а затражиле од савезника већу заштиту након што је Русија пре двије године окупирала и анектирала део Украјине.

Главни секретар НАТО Јенс Столтенберг недавно је најавио да ће Савез у три балтичке земље и Пољској разместити четири "оснажена" батаљона као одговор на деловање Русије у Украјини.

То размештање снага једна је у низу мера које је НАТО предузео од почетка избијања украјинске кризе у пролеће 2014. како би појачао могућност реакције савезничких војски и дао подршку чланицама Савеза које деле границу с Русијом.

Шефови држава и влада земаља чланица НАТО-а састају се 8. и 9. јула на самиту у Варшави где ће потврдити размештање трупа и открити све појединости.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

постен

29.06.2016 18:56

Ма дај Руси и НАТО вец ми на врх главе.Ми вам помоци а ни одмоци не моземо.Имате те далекометне бомбе удрите се како вам воља.Ал нај паметније би било да то све унистите и да пустите народ да нормално зиви умијесто ненормално гине!Брига мене које вијере је предсиједник ако зна водити дрзаву и да нам буде боље.Ал код нас дрзавници мрзе друге нације и само краде за себе и своју религију Ту је проблем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре постен

29.06.2016 21:36

Јес ти то прош'о поред поште па поштен

Name

Михаило Микиц

29.06.2016 22:19

Постени, небој се. То су барем за сада игре и прице само за необавестене.