Rusija gomila vojsku na zapadu

Rusija će razmestiti dodatnih 10 hiljada vojnika na zapadu zemlje zbog tamošnje nestabilne situacije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Svijet 29.06.2016 | 19:20
Rusija gomila vojsku na zapadu
"Vojna i politička situacija na zapadnoj granici i dalje je nestabilna", prenosi agencija Interfaks reči Šojgua sa sastanka zvaničnika.

"SAD i druge članice NATO saveza nastavljaju s osnaživanjem svojih vojnih snaga, prvenstveno u državama koje se graniče s Rusijom", dodao je.

Rusija već dugo osuđuje ekspanziju zapadnog vojnog saveza prema istoku kao pretnju ruskoj nacionalnoj bezbednosti, prenosi Hina.

U međuvremenu su istočne članice NATO-a zatražile od saveznika veću zaštitu nakon što je Rusija pre dvije godine okupirala i anektirala deo Ukrajine.

Glavni sekretar NATO Jens Stoltenberg nedavno je najavio da će Savez u tri baltičke zemlje i Poljskoj razmestiti četiri "osnažena" bataljona kao odgovor na delovanje Rusije u Ukrajini.

To razmeštanje snaga jedna je u nizu mera koje je NATO preduzeo od početka izbijanja ukrajinske krize u proleće 2014. kako bi pojačao mogućnost reakcije savezničkih vojski i dao podršku članicama Saveza koje dele granicu s Rusijom.

Šefovi država i vlada zemalja članica NATO-a sastaju se 8. i 9. jula na samitu u Varšavi gde će potvrditi razmeštanje trupa i otkriti sve pojedinosti.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

posten

29.06.2016 18:56

Ma daj Rusi i NATO vec mi na vrh glave.Mi vam pomoci a ni odmoci ne mozemo.Imate te dalekometne bombe udrite se kako vam volja.Al naj pametnije bi bilo da to sve unistite i da pustite narod da normalno zivi umijesto nenormalno gine!Briga mene koje vijere je predsijednik ako zna voditi drzavu i da nam bude bolje.Al kod nas drzavnici mrze druge nacije i samo krade za sebe i svoju religiju Tu je problem!

ODGOVORITE
Name

Re posten

29.06.2016 21:36

Jes ti to proš'o pored pošte pa pošten

Name

Mihailo Mikic

29.06.2016 22:19

Posteni, neboj se. To su barem za sada igre i price samo za neobavestene.