Сљедећи селектор Енглеза можда буде жена!

Извршни директор Фудбалског савеза Енглеске, Мартин Глен, не искључује могућност да после дебакла на Европском првенству и оставке Роја Хоџсона следећи селектор буде жена.

Фудбал 29.06.2016 | 16:50
Сљедећи селектор Енглеза можда буде жена!
Енглезе је у осмини финала сензационално избацио Исланд, после чега је Хоџсон напустио кормило националнуе селекције. Глен ће, заједно са техничким директором Савеза Деном Ешвротом и бившим извршним директором Манчестер јунајтеда Дејвидом Гилом формирати комисију која ће изабрати наредног селектора мушке фудбалске репрезентације Енглеске. Селектора, или селекторку.
 
"Одабраћемо најбољег човека, или жену, за тај посао. Веће шансе дајем неком мушкарцу, бар у овом тренутку, али у сваком случају биће то најбоља особа за то радно место. Не мислим да у овом тренутку искључим било коју могућност", рекао је Глен.

Која жена би могла да у фудбалу води Енглезе? Њихова бивша селекторка женске репрезентације, Хоуп Пауел, која је и као играчица и као стратег стизала до финала европских првенстава, а која је пуних 15 година, до 2013, водила женску фудбалску репрезентацију Енглеске.

"Знате, идеално би било да та особа коју будемо ангажовали поседује и искуство енглеског фудбала, и рад на врхунском нову. Селектор би требало да буде особа која инспирише људе око себе, а која је довољно софистицирана да познаје и гаји све модерне фудбалске технике које воде до успеха на великим турнирима. Нама треба неко ко неће само да стоји поред терена, већ неко са искуством, неко ко уме да направи и спроведе план", поручује извршни директор Фудбалског савеза Енглеске, Мартин Глен.

Поједини британски медији наводе да је најближи селекторској позицији садашњи стратег младе репрезентације Енглеске, Гарет Саутгејт, поједини да у Савезу размишљају и о Арсену Венгеру, коме следећег лета истиче уговор са Арсеналом. Хоуп Пауел је за сада само могућност, свакако прилично изненађујућа за оне које фудбал сматрају искључиво "мушким послом".

Извор: Блиц
Фото: АП

Коментари / 0

Оставите коментар