Sljedeći selektor Engleza možda bude žena!

Izvršni direktor Fudbalskog saveza Engleske, Martin Glen, ne isključuje mogućnost da posle debakla na Evropskom prvenstvu i ostavke Roja Hodžsona sledeći selektor bude žena.

Fudbal 29.06.2016 | 16:50
Sljedeći selektor Engleza možda bude žena!
Engleze je u osmini finala senzacionalno izbacio Island, posle čega je Hodžson napustio kormilo nacionalnue selekcije. Glen će, zajedno sa tehničkim direktorom Saveza Denom Ešvrotom i bivšim izvršnim direktorom Mančester junajteda Dejvidom Gilom formirati komisiju koja će izabrati narednog selektora muške fudbalske reprezentacije Engleske. Selektora, ili selektorku.
 
"Odabraćemo najboljeg čoveka, ili ženu, za taj posao. Veće šanse dajem nekom muškarcu, bar u ovom trenutku, ali u svakom slučaju biće to najbolja osoba za to radno mesto. Ne mislim da u ovom trenutku isključim bilo koju mogućnost", rekao je Glen.

Koja žena bi mogla da u fudbalu vodi Engleze? Njihova bivša selektorka ženske reprezentacije, Houp Pauel, koja je i kao igračica i kao strateg stizala do finala evropskih prvenstava, a koja je punih 15 godina, do 2013, vodila žensku fudbalsku reprezentaciju Engleske.

"Znate, idealno bi bilo da ta osoba koju budemo angažovali poseduje i iskustvo engleskog fudbala, i rad na vrhunskom novu. Selektor bi trebalo da bude osoba koja inspiriše ljude oko sebe, a koja je dovoljno sofisticirana da poznaje i gaji sve moderne fudbalske tehnike koje vode do uspeha na velikim turnirima. Nama treba neko ko neće samo da stoji pored terena, već neko sa iskustvom, neko ko ume da napravi i sprovede plan", poručuje izvršni direktor Fudbalskog saveza Engleske, Martin Glen.

Pojedini britanski mediji navode da je najbliži selektorskoj poziciji sadašnji strateg mlade reprezentacije Engleske, Garet Sautgejt, pojedini da u Savezu razmišljaju i o Arsenu Vengeru, kome sledećeg leta ističe ugovor sa Arsenalom. Houp Pauel je za sada samo mogućnost, svakako prilično iznenađujuća za one koje fudbal smatraju isključivo "muškim poslom".

Izvor: Blic
Foto: AP

Komentari / 0

Ostavite komentar