Одбојкаши: За длаку смо избјегли несрећу

"Када смо пролазили кроз аеродром и када су нас спроводили до аутобуса који нас је возио у хотел, било је застрашујуће видети све то јер смо били близу места терористисчког напада", испричали су одбојкаши Србије у Истанбулу.

Србија 29.06.2016 | 15:15
Одбојкаши: За длаку смо избјегли несрећу
Одбојкашка репрезентација Србије неочекивано је морала остане неколико сати на аеродрому у Истанбулу, а затим и да проведе ноћ у том граду, због терористичког напада који се десио на њему уочи њиховог слетања.

Они су слетели сат времена после експлозије, а потом су три сата касније напустили авион, који је био паркиран насред писте и преноћили у хотелу у граду.

Српска селекција ће пут Ирана, где треба да учетвује на трећем викенду Светске лиге, кренути вечерас у 19.50 часова, а у Техеран би требало да допутују у ноћи између среде и четвртка.

 "Било је веома чудно што су Турци уопште дозволили авионима да слећу у таквој ситуацији на аеродром у Истанбулу, али у неку руку ми смо били безбедни, јер смо остали у авиону, насред писте, далеко од места несреће", изјавио је капитен Србије Драган Станковић и истакао да у авиону није било панике.

"Касније смо прошли поред места напада и тада увидели да смо за длаку избегли несрећу. Надам се да ћемо према плану данас полетети за Иран и да ћемо сву снагу и енергију усмерити ка мечевима који нас очекују".

Репрезентативац Србије Никола Росић препричао је да су сцене биле узнемирујуће на аеродрому.

"У самом авиону смо све поднели у доброј атмосфери, смирено и позитивно. Међутим, касније када смо пролазили кроз аеродром и када су нас спроводили до аутобуса који нас је возио у хотел, било је застрашујуће видети све то јер смо били близу места догађаја. Мене је лично ухватило неко размишљање кад се све смирило, враћале су се неке сцене, али мислим да ћемо успети да се издигнемо из тога и концтришемо се на утакмице које нас чекају у Ирану", рекао је Росић.

Селектор Никола Грбић пренео је да је његов тим добро.

"Овај терористички напад је велика трагедија, али, на срећу, ми смо сви добро. Упркос свему ми морамо да наше мисли усмеримо ка турниру у Техерану и надам се да ће остатак пута проћи у иоле неком нормалном стању и да ћемо сутра ујутро већ бити у пуном погону за предстојеће мечеве", изјавио је селектор Србије.

Он је додао да се екипа одлично понела у новонасталој ситуацији, као и да је јутро у Истанбулу протекло мирно.

"Сви смо довољно паметни и зрели да знамо каква је ситуација, шта се догодило и одбојкаши су се понели у складу са оним какви су увек", додао је Грбић.

Селектор Србије додао је и да сматра да екипа неће много изгубити због напорног и компликованог пута, јер се већ довољно "нарадила" и да очекује да ће после одмора успети да се максимално спреми за мечеве који им предстоје.

Одбојкаши Србије тако би у Техеран требало да допутују два дана касније у односу на првобитни план, јер је први лет у понедељак отказан због невремена у Београду.

Србија, која после два одиграна викенда Светске лиге има максималан учинак 6-0, на турниру у техерану играће са селекцијама Аргантином, Италијом и домаћином Ираном.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар