Odbojkaši: Za dlaku smo izbjegli nesreću

"Kada smo prolazili kroz aerodrom i kada su nas sprovodili do autobusa koji nas je vozio u hotel, bilo je zastrašujuće videti sve to jer smo bili blizu mesta teroristisčkog napada", ispričali su odbojkaši Srbije u Istanbulu.

Srbija 29.06.2016 | 15:15
Odbojkaši: Za dlaku smo izbjegli nesreću
Odbojkaška reprezentacija Srbije neočekivano je morala ostane nekoliko sati na aerodromu u Istanbulu, a zatim i da provede noć u tom gradu, zbog terorističkog napada koji se desio na njemu uoči njihovog sletanja.

Oni su sleteli sat vremena posle eksplozije, a potom su tri sata kasnije napustili avion, koji je bio parkiran nasred piste i prenoćili u hotelu u gradu.

Srpska selekcija će put Irana, gde treba da učetvuje na trećem vikendu Svetske lige, krenuti večeras u 19.50 časova, a u Teheran bi trebalo da doputuju u noći između srede i četvrtka.

 "Bilo je veoma čudno što su Turci uopšte dozvolili avionima da sleću u takvoj situaciji na aerodrom u Istanbulu, ali u neku ruku mi smo bili bezbedni, jer smo ostali u avionu, nasred piste, daleko od mesta nesreće", izjavio je kapiten Srbije Dragan Stanković i istakao da u avionu nije bilo panike.

"Kasnije smo prošli pored mesta napada i tada uvideli da smo za dlaku izbegli nesreću. Nadam se da ćemo prema planu danas poleteti za Iran i da ćemo svu snagu i energiju usmeriti ka mečevima koji nas očekuju".

Reprezentativac Srbije Nikola Rosić prepričao je da su scene bile uznemirujuće na aerodromu.

"U samom avionu smo sve podneli u dobroj atmosferi, smireno i pozitivno. Međutim, kasnije kada smo prolazili kroz aerodrom i kada su nas sprovodili do autobusa koji nas je vozio u hotel, bilo je zastrašujuće videti sve to jer smo bili blizu mesta događaja. Mene je lično uhvatilo neko razmišljanje kad se sve smirilo, vraćale su se neke scene, ali mislim da ćemo uspeti da se izdignemo iz toga i konctrišemo se na utakmice koje nas čekaju u Iranu", rekao je Rosić.

Selektor Nikola Grbić preneo je da je njegov tim dobro.

"Ovaj teroristički napad je velika tragedija, ali, na sreću, mi smo svi dobro. Uprkos svemu mi moramo da naše misli usmerimo ka turniru u Teheranu i nadam se da će ostatak puta proći u iole nekom normalnom stanju i da ćemo sutra ujutro već biti u punom pogonu za predstojeće mečeve", izjavio je selektor Srbije.

On je dodao da se ekipa odlično ponela u novonastaloj situaciji, kao i da je jutro u Istanbulu proteklo mirno.

"Svi smo dovoljno pametni i zreli da znamo kakva je situacija, šta se dogodilo i odbojkaši su se poneli u skladu sa onim kakvi su uvek", dodao je Grbić.

Selektor Srbije dodao je i da smatra da ekipa neće mnogo izgubiti zbog napornog i komplikovanog puta, jer se već dovoljno "naradila" i da očekuje da će posle odmora uspeti da se maksimalno spremi za mečeve koji im predstoje.

Odbojkaši Srbije tako bi u Teheran trebalo da doputuju dva dana kasnije u odnosu na prvobitni plan, jer je prvi let u ponedeljak otkazan zbog nevremena u Beogradu.

Srbija, koja posle dva odigrana vikenda Svetske lige ima maksimalan učinak 6-0, na turniru u teheranu igraće sa selekcijama Argantinom, Italijom i domaćinom Iranom.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar