Беч: Босић на Форуму "Кран Монтана"

Предсједавајући Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић отпутовао је у Беч, гдје ће учествовати на годишњем засједању Форума "Кран Монтана", који се одржава под високим покровитељством предсједника Аустрије Хајнца Фишера.

Република Српска 28.06.2016 | 21:13
Беч: Босић на Форуму "Кран Монтана"
Овогодишњи Форум "Кран Монтана", који ће почети сутра, окупиће шефове земаља и влада, као и водеће парламентарце из цијелог свијета.

Централна тема је расправа о јединству и будућности Европе, од њеног централног дијела до крајњег истока, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Предвиђено је и обраћање предсједника Босића у оквиру сесије посвећене промовисању глобалног дијалога између парламената и религија, као и кључној улози парламентарне дипломатије у обликовању бољег друштва и разумијевања међу народима и религијама.

Током Форума биће ријечи и о мигрантској кризи као глобалном изазову, те о новом концепту међународне одговорности као одговору на ову кризу.

Предвиђене су и расправе о енергетској безбједности, коридорима за енергетски транспорт, повећању обима кориштења обновљивих извора енергије на глобалном нивоу, као и о заштити човјекове околине.

У делегацији Парламентарне скупштине БиХ је и замјеница предсједавајучег Представничког вијећа Борјана Кришто, која ће се учесницима Форума обратити у оквиру сесије о равноправности жена у јавном и приватном сектору, те улози жена у процесу доношења кључних одлука на државном нивоу.

БН телевизија
Фото: Архива

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боб

28.06.2016 19:50

Боли га уво за попии друге проблеме. Туризам је закон!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо В.

28.06.2016 20:31

Требао је повести и Додика,па да остану тамо.

ОДГОВОРИТЕ