Beč: Bosić na Forumu "Kran Montana"

Predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić otputovao je u Beč, gdje će učestvovati na godišnjem zasjedanju Foruma "Kran Montana", koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Austrije Hajnca Fišera.

Republika Srpska 28.06.2016 | 21:13
Beč: Bosić na Forumu "Kran Montana"
Ovogodišnji Forum "Kran Montana", koji će početi sutra, okupiće šefove zemalja i vlada, kao i vodeće parlamentarce iz cijelog svijeta.

Centralna tema je rasprava o jedinstvu i budućnosti Evrope, od njenog centralnog dijela do krajnjeg istoka, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i obraćanje predsjednika Bosića u okviru sesije posvećene promovisanju globalnog dijaloga između parlamenata i religija, kao i ključnoj ulozi parlamentarne diplomatije u oblikovanju boljeg društva i razumijevanja među narodima i religijama.

Tokom Foruma biće riječi i o migrantskoj krizi kao globalnom izazovu, te o novom konceptu međunarodne odgovornosti kao odgovoru na ovu krizu.

Predviđene su i rasprave o energetskoj bezbjednosti, koridorima za energetski transport, povećanju obima korištenja obnovljivih izvora energije na globalnom nivou, kao i o zaštiti čovjekove okoline.

U delegaciji Parlamentarne skupštine BiH je i zamjenica predsjedavajučeg Predstavničkog vijeća Borjana Krišto, koja će se učesnicima Foruma obratiti u okviru sesije o ravnopravnosti žena u javnom i privatnom sektoru, te ulozi žena u procesu donošenja ključnih odluka na državnom nivou.

BN televizija
Foto: Arhiva

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bob

28.06.2016 19:50

Boli ga uvo za popii druge probleme. Turizam je zakon!

ODGOVORITE
Name

Aco V.

28.06.2016 20:31

Trebao je povesti i Dodika,pa da ostanu tamo.

ODGOVORITE