Полицијска бахатост: "Ћути док те ка**м"

Припадници Станице јавне безбједности Градишка претукли су бањалучког адвоката Милана Малешевића. Батине су пале у току рације, након што је Малешевић тражио да га полицајац персира, а потом да му каже име и да му покаже број значке.

Република Српска 28.06.2016 | 22:58
Полицијска бахатост: "Ћути док те ка**м"
Службено лице се надурило, потегло пендрек, а како вуци никада не кољу сами, у помоћ су пристигле и остале пандурске песнице.

Адвокат је гризао бетон, добио је чизму на главу, разбијена му је аркада и затворен је у самицу са либијском температуром. 

Начелник СЈБ Градишка Бојан Шкорић рекао је да су полицајци били у рацији и да је Малешевић насрнуо на униформу и да је, након тога, „уз употребу силе“, лишен слободе (мада се Малешевић куне да је ухапшен). Шкорић је додао да је једна униформа лакше повријеђена, али није саопштио иницијале који су у тој ноћи носили пендрек, нити је ма'нуо папиром на којем стоји о каквим се повредама заправо ради.

На концу се јавио и директор Полиције Републике Српске Гојко Васић и додао да је Малешевић ометао полицијску рацију и да се тако нешто не толерише ни на западу.

У рацији, вели Васић, грађани морају да ћуте и да извршавају наређења. Онај ко то не схвата, наставља Сократ са пендреком, прави проблеме и себи и полицији, уз апендикс да је полиција морала тако реаговати.

Прво: ово није први пут да рација у Градишци завршава батинањем плебса.

У септембру 2010. године припадници Јединице за подршку Центра јавне безбједности Бања Лука упали су у дискотеку „Блацк анд wхите“ и претукли неколико гостију.

Никола Степановић је добио више удараца, закуцан је на бетон, а онда без ријечи објашњења пуштен кући. Горан Стојановић је рекао да је полиција истукла више младића и дјевојака, а Никола Солдатић је додао да је полицијски претрес био „невиђена тортура“.

Колеге се присјећају да их је полиција својевремено изувала и изводила напоље, па потом легитимисала. Да ли им вјерујем? Наравно. Не зато што имам нешто против полиције и пандура, већ зато што ми је јасно да су, како рече пјесник, „умној патњи нестасали“, а тај је мањак вазда био компензован надменом демонстрацијом силе.

Друго: полиција се, очигледно, малко занијела.

Батинала је некога кога није требала да батина и сада ће морати да куса сопствене помије мијешане немирним пендреком.

Простом човјеку напросто буде топло око срца, па таман АТВ на Тргу пекао јаја, када се пандури пребаце и опале некога ко је „у наставку процеса“ упоран к'о славонски комарац у децембру. Малешевић је најавио тужбу за тужбом, а немушти одговори начелника са Саве одјекнули су типичном пандурском неувјерљивошћу коју је, ето зла, покушао да спаси први полицајац Републике Српске.

Треће: чудо невиђено у цијелом том пендречењу јесте резон Гојка Васића који сваки ударац кундаком оправдава вишим полицијским смислом.

За Гоју су, дакле, грађани у кафани, па чак и они који не праве никакав проблем, само кожа коју треба печатати и ништа више. Ако треба. А вазда треба. Злу не требало. Грађани, дакле, морају да ћуте?

Чак и када их неко вријеђа? Када их неко ниподаштава? Када их неко исмијава? Грађани, дакле, морају да извршавају наређења? Чак и када им неко каже да се изују? Када их батинају ни због чега?

Лијепо се Васић досјетио запада, заиста, али је заборавио да напомене и сљедеће: на западу, ма на ком истоку Васићу био запад, полиција пендречи народ када народ не слуша и то је вјероватно тачно. Али је тачно и то да иста та полиција не пљачка свој народ по ауто-путевима нити дила одузету дрогу клинцима око школа.

Аутор: Горан Дакиц
Извор: Фронтал.ба

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Еxкалибур10

28.06.2016 16:11

Све "Угледне" особе, које излазе по ноћним клубовима и глуме силу! Што баш "Угледни" грађанин доби порцију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

28.06.2016 16:20

Зато сто није криминалац као други "угледни" бизнисмени!

Name

Семберац

28.06.2016 16:21

Ма цим има факултет он угледан градјанин хахаха а овамо клосари без посла по кафанама...

Name

Еxкалибур10

28.06.2016 16:43

Тако је Семберац!

Name

Нео

28.06.2016 16:54

А вас двојица морона са цетири разреда основне па вам криво! Јос као да гледам, радите у неком министарству, СТОКО!!

Name

да

28.06.2016 17:57

Не смијете излазити по кафанама!

Name

БЛОК.Наташи.

29.06.2016 17:16

сву лову! ми је мозно'много обећаво ништа педер није завршио'ја у ћорку! новци нема'овакви уништавају систем ! а са њим и народ.

Name

борац за заједништво и побједу правде

28.06.2016 16:17

Долазимо на протест само јавите кад и гдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

28.06.2016 17:05

На Туњице. Да видис тамо протеста. Све би ја бас позатварао за те позиве на нереде.

Name

Босанац

28.06.2016 17:38

Ре Борац, ај ба шта се пушеш својом ратном каријером, гарант си се у фрци крио и истицао у одузимању драгоцјености од опаких жена и дјеце.

Name

борац за заједништво и побједу правде

28.06.2016 17:56

Одговор на коментар под ницком "борац": Сигурно ниси ПРВА(И) категорија, а и да јеси привилегије не уживаш, а дао си своје здравље за нарушавање заједништва и слоге и за владајућу олигархију која гази твоја основна људска права и ставља те у категорију подаништва

Name

Борац

28.06.2016 18:57

Које заједниство и слога? О цему ти? И каква олигархија? Борило се за народ и опстанак и за рс. А власт је ова а сутра це бити она. И сви це бити исти. И потпуности исти. Али то не знаци да требамо нестати и пустити се. А поготово не знаци да требамо измедју себе крвити се. Имамо других непријатеља који нас не зеле и који управо зеле да се крвимо.

Name

Семберац

28.06.2016 16:17

Е једино сте погодили ово задње. Такве треба по кратком поступку избацити из полиције. Сто се тице овог мамлаза требали су га барем дупло висе згазити да су знали да це се дици оваква бука. Цемо да видимо јел купио диплому или зна несто о законима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

на послу сам.

28.06.2016 18:34

ћекај,тек после ће он да види!и упамти како је позицију понижавати и зајебавати!пи,,а му материна'има лијек за такве лудаке' шта' МИСЛИ он 'ко је он,мазга залупана.

Name

доко

28.06.2016 16:36

Навика из кератерма и мањаце иста полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.06.2016 18:32

Не помињеш оне из логора ''Силос'' у Тарчину и других логора за Србе у тзв бих.

Name

Јандро

28.06.2016 16:39

Малесевица неко воли неко не воли сто није ни битно, иритантан или не, полиција не мозе овако да се понаса јер це увијек наци понасање да је неко био иритантан када изадју из оквира правила слузбе сто раде до мјере да на аутопутевима пљацкају блиндирана возила са новцем. И јос када онај Васиц који не зна двије просто просирене саставити казе да градјани требају да цуте и раде ста им се казе, е па то је онај рецепт који секти одговара, цути и ради ста ти се казе да те не одвалимо пендреком преко ледја. То није моја полиција, нисам никада био обозавалац али сам постовао полицајца али вец одавно их гледам као гомилу хулигана у униформама. Цаст изузецима али док цуте због цеховске солидарности исти су као и ови други. Ово није полиција него војно крило секте СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

првоборац

29.06.2016 08:51

У потпуности се слажем са Јандром. Полиција је пуна криминалаца који врше руководне функције.Испод њих су њихови послушници керови. Све сто раде, раде како би остварили своју лицну корист , дал` уматеријалном смислу( поклони градјана, попусти при куповини , специјални пропусти од трговаца, шпедитара, банкара и власника кафана.), дал` да се умиле својим претпостављеним који су исто тако корумпирани и малициозни како и они а понашају се баш "псећи",по принципу чопора и доминантних јединки. Проблем је што та доминација није доминација знања , поштења, честитости и морала веч доминација покваренлука , девијације , криминала , двоструких стандарда и непотизма. И ми грађани треба да ћутимо док нас они газе . Добро зна Гојко да је приликом рација , због доказивања професионалности полицајаца била обавезна камера која све снима и не монтира и брише секвенце , као што иначе ради. Позива се на запад , а намјерно прећуткује да сваки полицајац има обавезну монтирану камеру која свједочи о његовом поступању. И шта ми грађани треба да мислимо о оваквој полицији. Добро је да вам нису опустошили новчанике приликом "рације". И да , да напоменем . Нису криви полицајци, већ старјешине и руководни кадар па и сам предсједник Додик. Баш они у МУП-у РС гаје и стимулишу овакву врсту понашања . Мислим да ће виновници овог насиља бити одликовани и похваљени , подржани од старјешина . А ти народе прихвати да је ово по њима постено , да су ово моралне норме које они пропагирају , а прихвати и да је 1+1=5,18 јер тако Гојко каже.

Name

#

28.06.2016 16:54

Начелник станице јавне безбједности Градишка, Бојан Шкорић, мора добити отказ. А и ових осам силеџија који нису поступали у складу са законом. Медјутим они су мање битни од начелника станице који их инструира како да раде и одговара за њихов рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

28.06.2016 17:25

Тако је,да има образа сам би отисао клосар један

Name

ма

28.06.2016 17:55

Човјек је рекао да је ометао службена лица ( ваљда зато што је тражио сва права која му закон пружа ) и при томе се као командир СЈБ Градишка смијао бар се видио самозадовољни осмијех на лицу. Углавном, импликација свега је да грађанин РС не смије тражити сва права која му закон пружа јер ће бити издоваћан.

Name

ос

28.06.2016 17:14

Што више размишљам о овоме, све више сам убиједјен да су та осморица добила налог да га испребијају. Малешевић се неком замјерио. СИПА мора притиснути Шкорића и од њега извући истину. А и од ове осморице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

28.06.2016 19:23

Американци нису слетели на месец

Name

неутралан

28.06.2016 17:26

Није требало овако да се деси. Прорадили комплекси. Није ни чудо што се народ исељава из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

28.06.2016 17:30

Треба адвокату превити ране. Згодан лик и треба да је у кафићима да га жене гледају. Само га уби примитивизам малих мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

даре

28.06.2016 18:23

Има 36 година а још нема жене и двоје троје дјеце.То и јесте пропаст овог друштва.

Name

Никола

29.06.2016 15:33

Цовјек је озењен има двоје дјеце

Name

Миодраг

28.06.2016 17:33

Највећи мајмуни и идиоти су ови који помињу како је у Западној Европи и у Америци. Пошто овдје живимо боље него у Америци, како рече предсједник, ови нижи почели да копирају па вријеђају интелигенцију поређењем "најбоље" полиције у региону са Америчком. Не могу се сјетити како се зове овај високи полицијски функционер који подржава премлаћивање адвоката. Имали смо случај и овдје у ТБ кад су идиоти премлатили малог Вукаловића. На крају смо из Буџета РС платили 10000 КМ одштете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

28.06.2016 17:35

Која срамота,испољавају силу на угледним градзанима,а на криминалце не смију ни гледати а камо ли дјеловати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

омладинац

28.06.2016 18:28

Полиција јесте бахата али нико није добио батине ко није тражио,овај мали је познат као провокатор и контраш,некадашњи СДС омладинац.

Name

Ре омладинац

28.06.2016 22:03

Теби је проблем сто је он био СДСов омладинац. Говно црвено. Главни проблем је твоја сестра

Name

Хеy

28.06.2016 17:48

Зашто се не огласи адвокатска комора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

28.06.2016 18:53

Огласиће се саопштењем да је испрепуцаном адвокату по сили закона престало чланство у АКРС.

Name

надам се

28.06.2016 19:16

Није инцидент на радном мјесту него у вечерњим сатима. Можда ће.

Name

Пензионер

28.06.2016 18:35

Ееее да нам је зив Слободан Милосевиц, нико не би смио да нас бије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

антраx

28.06.2016 18:52

То народна Милицијо. Удри !!!

Name

фараон

28.06.2016 19:23

Види му мајице дошао пред суп да провоцира .

Name

јанко

28.06.2016 18:44

Лоповска Додикова полиција бије народ, ниста цудно ту нема, кад су све то обицне улизице слуге резима. Једино знају да пису казне и бију невини народ по Српској Републици, а дотад окорели криминалци типа Мила Радисица и осталих узивају у ванзатворским погодностима и робију издрзавају у дзакузијима и саунама а моја порука је њих малтретирајте господо полицајци, а не сиротињу народ и новинаре..оставите јадни народ на миру, довољно је биједан и напацен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wаwа

28.06.2016 21:19

Па и адвокат и милиција су снсд

Name

О.Ј.

28.06.2016 19:23

Е,замислите када би сваки гост локала од сваког полицајца у рацији,и током рације, тразио име,презиме, број значке и слично. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.06.2016 20:46

Онда си ти против закона

Name

Боxон

28.06.2016 19:26

Изгледа да је пронасао полицајца који га је претукао, Носи мајицу са његовим ликом ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

28.06.2016 19:47

Зар овај уфурани нацелник због ових лази не би требао бити смјењен,како да му вјерују градјани након оваквог лагања,фукара мисли да је Тито

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац за заједништво и побједу правде

28.06.2016 20:52

Ре ницк "Сенад": УСТАНИ и реци Тито с поштовањем!

Name

Згубидан

28.06.2016 19:51

А адвокат се к..... Мисли да је ламетан бас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АА

28.06.2016 20:09

На "цему" је овај аутор кад овако писе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцкy

28.06.2016 20:12

Па и на оном снимку се чује да се је адвокат курчио. Нема курчења и расправљања са полицијом,легендо. Осим тога,рација није редовна полицијска активност и ту слушаш шта ти се нареди а поступање по наређењу је обавезно,адвокату. То би требао знати,али ти си изгледа мудоња који је налетио на друге мудоње - такође надркане па коју су те онда опамећивали :):):). Јесте се нашли :).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

28.06.2016 20:21

Чуј полиција била у рацији. Само је Гестапо у вријеме Хитлера правио рације и пребијао народ... А како видим ни фаце из СНСД-а нису далеко одмакли од човечуљка са малим брчићима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

28.06.2016 20:38

НАМА НЕ ТРЕБА ОВАКАВ НАРОД - МИЛИЦИЈО УДРИ СВАКОГ КО НЕ САГНЕ ГЛАВУ, А ПОГОТОВО ОВЕ КОЈИ НЕШТО ПИТАЈУ И ПРИЧАЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

29.06.2016 14:58

Само ти сагињи своју главу дупелизац. На то си навикао и то једино знас. Јадан ли си.

Name

б.лука

28.06.2016 21:24

Које сте ви будале и идиоти. Нико не спомиње како се дотицни адвокат понасао према полицајцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дино маx

29.06.2016 06:31

Полиција стандарда ,мајмун до мајмуна у униформи.крију храброст иза знацака.90 % су ситни или крупни криминалци.дилају дрогу,плацкају банке,зицсју се од возаца,а Додик им све дозвољава.Доце све на наплату кад тад.!

Name

Будало

29.06.2016 14:58

Како би се ти понасао да ти додје одред специјалаца и третира те као стоку БЕЗ ИКАКВОГ РАЗЛОГА. Нема дроге, нема орузија, не подводи малољетнице. То се све ради у тој истој полицији.

Name

Сандра

29.06.2016 06:15

Е ајд пали мали, три дана си у свим медијима. Више се пише о теби него о оном у Сарајеву што га убише јуче. Исто је пружао отпор. Ако не знаш како привући клијенте, онда питај колеге. И полако, све долази са временом. Није ти добра та мајица за рекламу. Нико те не схвата озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупацице

29.06.2016 14:57

Прије свега ста тебе боли миндја за његовом мајицом. Откад је то параметар озбиљности. Није адвокат крив сто га медији прате.

Name

И још чија полиција

29.06.2016 10:19

И још чија полиција толерише да поједине агенције за физичко обезбјеђење као Бонд и сличне држе раднике који не истичу легитимације на радним мјестима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.06.2016 10:46

Ево овако да се и ја јавим и написем своје... Ако је вец досло до акције МУП-а, која се зове популарно "рација", онда ту нема прице и оваквих разговора са полицијом, јер се претпоставља да су у вецини слуцајева посриједи опасне ствари, гдје се рацуна да мозе доци до потезања орузја, отпора итд итд. Е сад мене занима, јер сам и сам био свиједок висе пута тим рацијама, како полиција мозе тек тако, без неког јаког основа да улази у објекате и врси такве акције и претрес људи ???. Па то би морала да буде веома веома висока сумња да се ту крије несто опасно. Е то мо није јасно, ста сваки трен завирују и упадају у кафице.. Да ли стварно немају посла или не знају ста раде? Молим за васе мисљење !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

29.06.2016 10:53

КАКВА РАЦИЈА БОГ ТЕ Ј>>>БО,ЈЕСУЛ ОНИ ГЕСТАПО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

29.06.2016 11:57

Шта је спорно?Локал је база дилера и наркомана

Name

Никола

29.06.2016 14:52

База дилера је у твојој куци пандурцино. А наркомана је пун град.

Name

Драган

06.07.2016 12:07

Па шта ако си адвокат!Ви мислите да сте најпаметнији а радите дјавоља посла!Није то ништа шта вас чека ако се не промијените!

ОДГОВОРИТЕ