Policijska bahatost: "Ćuti dok te ka**m"

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška pretukli su banjalučkog advokata Milana Maleševića. Batine su pale u toku racije, nakon što je Malešević tražio da ga policajac persira, a potom da mu kaže ime i da mu pokaže broj značke.

Republika Srpska 28.06.2016 | 22:58
Policijska bahatost: "Ćuti dok te ka**m"
Službeno lice se nadurilo, poteglo pendrek, a kako vuci nikada ne kolju sami, u pomoć su pristigle i ostale pandurske pesnice.

Advokat je grizao beton, dobio je čizmu na glavu, razbijena mu je arkada i zatvoren je u samicu sa libijskom temperaturom. 

Načelnik SJB Gradiška Bojan Škorić rekao je da su policajci bili u raciji i da je Malešević nasrnuo na uniformu i da je, nakon toga, „uz upotrebu sile“, lišen slobode (mada se Malešević kune da je uhapšen). Škorić je dodao da je jedna uniforma lakše povrijeđena, ali nije saopštio inicijale koji su u toj noći nosili pendrek, niti je ma'nuo papirom na kojem stoji o kakvim se povredama zapravo radi.

Na koncu se javio i direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić i dodao da je Malešević ometao policijsku raciju i da se tako nešto ne toleriše ni na zapadu.

U raciji, veli Vasić, građani moraju da ćute i da izvršavaju naređenja. Onaj ko to ne shvata, nastavlja Sokrat sa pendrekom, pravi probleme i sebi i policiji, uz apendiks da je policija morala tako reagovati.

Prvo: ovo nije prvi put da racija u Gradišci završava batinanjem plebsa.

U septembru 2010. godine pripadnici Jedinice za podršku Centra javne bezbjednosti Banja Luka upali su u diskoteku „Black and white“ i pretukli nekoliko gostiju.

Nikola Stepanović je dobio više udaraca, zakucan je na beton, a onda bez riječi objašnjenja pušten kući. Goran Stojanović je rekao da je policija istukla više mladića i djevojaka, a Nikola Soldatić je dodao da je policijski pretres bio „neviđena tortura“.

Kolege se prisjećaju da ih je policija svojevremeno izuvala i izvodila napolje, pa potom legitimisala. Da li im vjerujem? Naravno. Ne zato što imam nešto protiv policije i pandura, već zato što mi je jasno da su, kako reče pjesnik, „umnoj patnji nestasali“, a taj je manjak vazda bio kompenzovan nadmenom demonstracijom sile.

Drugo: policija se, očigledno, malko zanijela.

Batinala je nekoga koga nije trebala da batina i sada će morati da kusa sopstvene pomije miješane nemirnim pendrekom.

Prostom čovjeku naprosto bude toplo oko srca, pa taman ATV na Trgu pekao jaja, kada se panduri prebace i opale nekoga ko je „u nastavku procesa“ uporan k'o slavonski komarac u decembru. Malešević je najavio tužbu za tužbom, a nemušti odgovori načelnika sa Save odjeknuli su tipičnom pandurskom neuvjerljivošću koju je, eto zla, pokušao da spasi prvi policajac Republike Srpske.

Treće: čudo neviđeno u cijelom tom pendrečenju jeste rezon Gojka Vasića koji svaki udarac kundakom opravdava višim policijskim smislom.

Za Goju su, dakle, građani u kafani, pa čak i oni koji ne prave nikakav problem, samo koža koju treba pečatati i ništa više. Ako treba. A vazda treba. Zlu ne trebalo. Građani, dakle, moraju da ćute?

Čak i kada ih neko vrijeđa? Kada ih neko nipodaštava? Kada ih neko ismijava? Građani, dakle, moraju da izvršavaju naređenja? Čak i kada im neko kaže da se izuju? Kada ih batinaju ni zbog čega?

Lijepo se Vasić dosjetio zapada, zaista, ali je zaboravio da napomene i sljedeće: na zapadu, ma na kom istoku Vasiću bio zapad, policija pendreči narod kada narod ne sluša i to je vjerovatno tačno. Ali je tačno i to da ista ta policija ne pljačka svoj narod po auto-putevima niti dila oduzetu drogu klincima oko škola.

Autor: Goran Dakic
Izvor: Frontal.ba

Komentari / 61

Ostavite komentar
Name

Exkalibur10

28.06.2016 16:11

Sve "Ugledne" osobe, koje izlaze po noćnim klubovima i glume silu! Što baš "Ugledni" građanin dobi porciju?

ODGOVORITE
Name

Neo

28.06.2016 16:20

Zato sto nije kriminalac kao drugi "ugledni" biznismeni!

Name

Semberac

28.06.2016 16:21

Ma cim ima fakultet on ugledan gradjanin hahaha a ovamo klosari bez posla po kafanama...

Name

Exkalibur10

28.06.2016 16:43

Tako je Semberac!

Name

Neo

28.06.2016 16:54

A vas dvojica morona sa cetiri razreda osnovne pa vam krivo! Jos kao da gledam, radite u nekom ministarstvu, STOKO!!

Name

da

28.06.2016 17:57

Ne smijete izlaziti po kafanama!

Name

BLOK.Nataši.

29.06.2016 17:16

svu lovu! mi je mozno'mnogo obećavo ništa peder nije završio'ja u ćorku! novci nema'ovakvi uništavaju sistem ! a sa njim i narod.

Name

borac za zajedništvo i pobjedu pravde

28.06.2016 16:17

Dolazimo na protest samo javite kad i gdje

ODGOVORITE
Name

Borac

28.06.2016 17:05

Na Tunjice. Da vidis tamo protesta. Sve bi ja bas pozatvarao za te pozive na nerede.

Name

Bosanac

28.06.2016 17:38

Re Borac, aj ba šta se pušeš svojom ratnom karijerom, garant si se u frci krio i isticao u oduzimanju dragocjenosti od opakih žena i djece.

Name

borac za zajedništvo i pobjedu pravde

28.06.2016 17:56

Odgovor na komentar pod nickom "borac": Sigurno nisi PRVA(I) kategorija, a i da jesi privilegije ne uživaš, a dao si svoje zdravlje za narušavanje zajedništva i sloge i za vladajuću oligarhiju koja gazi tvoja osnovna ljudska prava i stavlja te u kategoriju podaništva

Name

Borac

28.06.2016 18:57

Koje zajednistvo i sloga? O cemu ti? I kakva oligarhija? Borilo se za narod i opstanak i za rs. A vlast je ova a sutra ce biti ona. I svi ce biti isti. I potpunosti isti. Ali to ne znaci da trebamo nestati i pustiti se. A pogotovo ne znaci da trebamo izmedju sebe krviti se. Imamo drugih neprijatelja koji nas ne zele i koji upravo zele da se krvimo.

Name

Semberac

28.06.2016 16:17

E jedino ste pogodili ovo zadnje. Takve treba po kratkom postupku izbaciti iz policije. Sto se tice ovog mamlaza trebali su ga barem duplo vise zgaziti da su znali da ce se dici ovakva buka. Cemo da vidimo jel kupio diplomu ili zna nesto o zakonima.

ODGOVORITE
Name

na poslu sam.

28.06.2016 18:34

ćekaj,tek posle će on da vidi!i upamti kako je poziciju ponižavati i zajebavati!pi,,a mu materina'ima lijek za takve ludake' šta' MISLI on 'ko je on,mazga zalupana.

Name

doko

28.06.2016 16:36

Navika iz keraterma i manjace ista policija.

ODGOVORITE
Name

re

28.06.2016 18:32

Ne pominješ one iz logora ''Silos'' u Tarčinu i drugih logora za Srbe u tzv bih.

Name

Jandro

28.06.2016 16:39

Malesevica neko voli neko ne voli sto nije ni bitno, iritantan ili ne, policija ne moze ovako da se ponasa jer ce uvijek naci ponasanje da je neko bio iritantan kada izadju iz okvira pravila sluzbe sto rade do mjere da na autoputevima pljackaju blindirana vozila sa novcem. I jos kada onaj Vasic koji ne zna dvije prosto prosirene sastaviti kaze da gradjani trebaju da cute i rade sta im se kaze, e pa to je onaj recept koji sekti odgovara, cuti i radi sta ti se kaze da te ne odvalimo pendrekom preko ledja. To nije moja policija, nisam nikada bio obozavalac ali sam postovao policajca ali vec odavno ih gledam kao gomilu huligana u uniformama. Cast izuzecima ali dok cute zbog cehovske solidarnosti isti su kao i ovi drugi. Ovo nije policija nego vojno krilo sekte SNSD.

ODGOVORITE
Name

prvoborac

29.06.2016 08:51

U potpunosti se slažem sa Jandrom. Policija je puna kriminalaca koji vrše rukovodne funkcije.Ispod njih su njihovi poslušnici kerovi. Sve sto rade, rade kako bi ostvarili svoju licnu korist , dal` umaterijalnom smislu( pokloni gradjana, popusti pri kupovini , specijalni propusti od trgovaca, špeditara, bankara i vlasnika kafana.), dal` da se umile svojim pretpostavljenim koji su isto tako korumpirani i maliciozni kako i oni a ponašaju se baš "pseći",po principu čopora i dominantnih jedinki. Problem je što ta dominacija nije dominacija znanja , poštenja, čestitosti i morala več dominacija pokvarenluka , devijacije , kriminala , dvostrukih standarda i nepotizma. I mi građani treba da ćutimo dok nas oni gaze . Dobro zna Gojko da je prilikom racija , zbog dokazivanja profesionalnosti policajaca bila obavezna kamera koja sve snima i ne montira i briše sekvence , kao što inače radi. Poziva se na zapad , a namjerno prećutkuje da svaki policajac ima obaveznu montiranu kameru koja svjedoči o njegovom postupanju. I šta mi građani treba da mislimo o ovakvoj policiji. Dobro je da vam nisu opustošili novčanike prilikom "racije". I da , da napomenem . Nisu krivi policajci, već starješine i rukovodni kadar pa i sam predsjednik Dodik. Baš oni u MUP-u RS gaje i stimulišu ovakvu vrstu ponašanja . Mislim da će vinovnici ovog nasilja biti odlikovani i pohvaljeni , podržani od starješina . A ti narode prihvati da je ovo po njima posteno , da su ovo moralne norme koje oni propagiraju , a prihvati i da je 1+1=5,18 jer tako Gojko kaže.

Name

#

28.06.2016 16:54

Načelnik stanice javne bezbjednosti Gradiška, Bojan Škorić, mora dobiti otkaz. A i ovih osam siledžija koji nisu postupali u skladu sa zakonom. Medjutim oni su manje bitni od načelnika stanice koji ih instruira kako da rade i odgovara za njihov rad.

ODGOVORITE
Name

Mile

28.06.2016 17:25

Tako je,da ima obraza sam bi otisao klosar jedan

Name

ma

28.06.2016 17:55

Čovjek je rekao da je ometao službena lica ( valjda zato što je tražio sva prava koja mu zakon pruža ) i pri tome se kao komandir SJB Gradiška smijao bar se vidio samozadovoljni osmijeh na licu. Uglavnom, implikacija svega je da građanin RS ne smije tražiti sva prava koja mu zakon pruža jer će biti izdovaćan.

Name

os

28.06.2016 17:14

Što više razmišljam o ovome, sve više sam ubijedjen da su ta osmorica dobila nalog da ga isprebijaju. Malešević se nekom zamjerio. SIPA mora pritisnuti Škorića i od njega izvući istinu. A i od ove osmorice.

ODGOVORITE
Name

Boxon

28.06.2016 19:23

Amerikanci nisu sleteli na mesec

Name

neutralan

28.06.2016 17:26

Nije trebalo ovako da se desi. Proradili kompleksi. Nije ni čudo što se narod iseljava iz RS.

ODGOVORITE
Name

xy

28.06.2016 17:30

Treba advokatu previti rane. Zgodan lik i treba da je u kafićima da ga žene gledaju. Samo ga ubi primitivizam malih mjesta.

ODGOVORITE
Name

dare

28.06.2016 18:23

Ima 36 godina a još nema žene i dvoje troje djece.To i jeste propast ovog društva.

Name

Nikola

29.06.2016 15:33

Covjek je ozenjen ima dvoje djece

Name

Miodrag

28.06.2016 17:33

Najveći majmuni i idioti su ovi koji pominju kako je u Zapadnoj Evropi i u Americi. Pošto ovdje živimo bolje nego u Americi, kako reče predsjednik, ovi niži počeli da kopiraju pa vrijeđaju inteligenciju poređenjem "najbolje" policije u regionu sa Američkom. Ne mogu se sjetiti kako se zove ovaj visoki policijski funkcioner koji podržava premlaćivanje advokata. Imali smo slučaj i ovdje u TB kad su idioti premlatili malog Vukalovića. Na kraju smo iz Budžeta RS platili 10000 KM odštete.

ODGOVORITE
Name

Dalibor

28.06.2016 17:35

Koja sramota,ispoljavaju silu na uglednim gradzanima,a na kriminalce ne smiju ni gledati a kamo li djelovati.

ODGOVORITE
Name

omladinac

28.06.2016 18:28

Policija jeste bahata ali niko nije dobio batine ko nije tražio,ovaj mali je poznat kao provokator i kontraš,nekadašnji SDS omladinac.

Name

Re omladinac

28.06.2016 22:03

Tebi je problem sto je on bio SDSov omladinac. Govno crveno. Glavni problem je tvoja sestra

Name

Hey

28.06.2016 17:48

Zašto se ne oglasi advokatska komora?

ODGOVORITE
Name

Istina

28.06.2016 18:53

Oglasiće se saopštenjem da je isprepucanom advokatu po sili zakona prestalo članstvo u AKRS.

Name

nadam se

28.06.2016 19:16

Nije incident na radnom mjestu nego u večernjim satima. Možda će.

Name

Penzioner

28.06.2016 18:35

Eeee da nam je ziv Slobodan Milosevic, niko ne bi smio da nas bije.

ODGOVORITE
Name

antrax

28.06.2016 18:52

To narodna Milicijo. Udri !!!

Name

faraon

28.06.2016 19:23

Vidi mu majice došao pred sup da provocira .

Name

janko

28.06.2016 18:44

Lopovska Dodikova policija bije narod, nista cudno tu nema, kad su sve to obicne ulizice sluge rezima. Jedino znaju da pisu kazne i biju nevini narod po Srpskoj Republici, a dotad okoreli kriminalci tipa Mila Radisica i ostalih uzivaju u vanzatvorskim pogodnostima i robiju izdrzavaju u dzakuzijima i saunama a moja poruka je njih maltretirajte gospodo policajci, a ne sirotinju narod i novinare..ostavite jadni narod na miru, dovoljno je bijedan i napacen.

ODGOVORITE
Name

Wawa

28.06.2016 21:19

Pa i advokat i milicija su snsd

Name

O.J.

28.06.2016 19:23

E,zamislite kada bi svaki gost lokala od svakog policajca u raciji,i tokom racije, trazio ime,prezime, broj značke i slično. ..

ODGOVORITE
Name

re

28.06.2016 20:46

Onda si ti protiv zakona

Name

Boxon

28.06.2016 19:26

Izgleda da je pronasao policajca koji ga je pretukao, Nosi majicu sa njegovim likom ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Senad

28.06.2016 19:47

Zar ovaj ufurani nacelnik zbog ovih lazi ne bi trebao biti smjenjen,kako da mu vjeruju gradjani nakon ovakvog laganja,fukara misli da je Tito

ODGOVORITE
Name

borac za zajedništvo i pobjedu pravde

28.06.2016 20:52

Re nick "Senad": USTANI i reci Tito s poštovanjem!

Name

Zgubidan

28.06.2016 19:51

A advokat se k..... Misli da je lametan bas!!!

ODGOVORITE
Name

AA

28.06.2016 20:09

Na "cemu" je ovaj autor kad ovako pise ...

ODGOVORITE
Name

Lucky

28.06.2016 20:12

Pa i na onom snimku se čuje da se je advokat kurčio. Nema kurčenja i raspravljanja sa policijom,legendo. Osim toga,racija nije redovna policijska aktivnost i tu slušaš šta ti se naredi a postupanje po naređenju je obavezno,advokatu. To bi trebao znati,ali ti si izgleda mudonja koji je naletio na druge mudonje - takođe nadrkane pa koju su te onda opamećivali :):):). Jeste se našli :).

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

28.06.2016 20:21

Čuj policija bila u raciji. Samo je Gestapo u vrijeme Hitlera pravio racije i prebijao narod... A kako vidim ni face iz SNSD-a nisu daleko odmakli od čovečuljka sa malim brčićima.

ODGOVORITE
Name

KOJA

28.06.2016 20:38

NAMA NE TREBA OVAKAV NAROD - MILICIJO UDRI SVAKOG KO NE SAGNE GLAVU, A POGOTOVO OVE KOJI NEŠTO PITAJU I PRIČAJU

ODGOVORITE
Name

Nikola

29.06.2016 14:58

Samo ti saginji svoju glavu dupelizac. Na to si navikao i to jedino znas. Jadan li si.

Name

b.luka

28.06.2016 21:24

Koje ste vi budale i idioti. Niko ne spominje kako se doticni advokat ponasao prema policajcima.

ODGOVORITE
Name

dino max

29.06.2016 06:31

Policija standarda ,majmun do majmuna u uniformi.kriju hrabrost iza znacaka.90 % su sitni ili krupni kriminalci.dilaju drogu,plackaju banke,zicsju se od vozaca,a Dodik im sve dozvoljava.Doce sve na naplatu kad tad.!

Name

Budalo

29.06.2016 14:58

Kako bi se ti ponasao da ti dodje odred specijalaca i tretira te kao stoku BEZ IKAKVOG RAZLOGA. Nema droge, nema oruzija, ne podvodi maloljetnice. To se sve radi u toj istoj policiji.

Name

Sandra

29.06.2016 06:15

E ajd pali mali, tri dana si u svim medijima. Više se piše o tebi nego o onom u Sarajevu što ga ubiše juče. Isto je pružao otpor. Ako ne znaš kako privući klijente, onda pitaj kolege. I polako, sve dolazi sa vremenom. Nije ti dobra ta majica za reklamu. Niko te ne shvata ozbiljno.

ODGOVORITE
Name

Glupacice

29.06.2016 14:57

Prije svega sta tebe boli mindja za njegovom majicom. Otkad je to parametar ozbiljnosti. Nije advokat kriv sto ga mediji prate.

Name

I još čija policija

29.06.2016 10:19

I još čija policija toleriše da pojedine agencije za fizičko obezbjeđenje kao Bond i slične drže radnike koji ne ističu legitimacije na radnim mjestima

ODGOVORITE
Name

Dragan

29.06.2016 10:46

Evo ovako da se i ja javim i napisem svoje... Ako je vec doslo do akcije MUP-a, koja se zove popularno "racija", onda tu nema price i ovakvih razgovora sa policijom, jer se pretpostavlja da su u vecini slucajeva posrijedi opasne stvari, gdje se racuna da moze doci do potezanja oruzja, otpora itd itd. E sad mene zanima, jer sam i sam bio svijedok vise puta tim racijama, kako policija moze tek tako, bez nekog jakog osnova da ulazi u objekate i vrsi takve akcije i pretres ljudi ???. Pa to bi morala da bude veoma veoma visoka sumnja da se tu krije nesto opasno. E to mo nije jasno, sta svaki tren zaviruju i upadaju u kafice.. Da li stvarno nemaju posla ili ne znaju sta rade? Molim za vase misljenje !

ODGOVORITE
Name

mimo

29.06.2016 10:53

KAKVA RACIJA BOG TE J>>>BO,JESUL ONI GESTAPO!!!

ODGOVORITE
Name

Gradiška

29.06.2016 11:57

Šta je sporno?Lokal je baza dilera i narkomana

Name

Nikola

29.06.2016 14:52

Baza dilera je u tvojoj kuci pandurcino. A narkomana je pun grad.

Name

Dragan

06.07.2016 12:07

Pa šta ako si advokat!Vi mislite da ste najpametniji a radite djavolja posla!Nije to ništa šta vas čeka ako se ne promijenite!

ODGOVORITE