Подршка Томићу, а починиоце казнити

Осуда паљења аутомобила предсједника Општинског одбора СНСД-а Пале Бошка Томића стигла је од начелника општине Миодрага Ковачевића и политичких партија које учествују у раду Скупштине општине. Како је поручено, ово је лоша порука за све грађане Пала, који су у страху након немилог догађаја, али и за све политичке опције у Палама.

Република Српска 28.06.2016 | 17:20
Подршка Томићу, а починиоце казнити
Руководство општине Пале и општински одбори СДС-а, ПДП-а, СНСД-а и НДП-а пружили су пуну подршку породици Бошка Томића, а од надлежних органа безбједности захтјевају да се овај случај што прије расвијетли.

”Бошко Томић је прво грађанин општине Пале, па политичар, а онда све остало. Ја лично мислим као начелник општине и као грађанин Пала да то Бошко Томић ни било ко други није заслужио, али ево живимо у таквом времену. Ово може попримити елементе и тероризма и неке остале елементе и на овај начин се шири страх, јер полазећи од угла сваког обичног грађанина, ако је Бошку Томићу запаљено ауто, ко је онда сљедећи? Ако се једном човјеку који је био министар у Влади Српске и посланик у ПС БиХ, а сада предсједник Општинског одбора партије која је сада на власти у Републици Српској, деси овакав чин, сигурно се онда у овом моменту нико не осјећа безбједан, као што се осјећао прошле седмице у ово доба”, поручио је начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.

”Нико нас није заплашио и неће нас заплашити. Ово је кукавички чин и заиста тражимо од МУП-а да се ово разријеши, јер је ово врло ружна порука”, истакао је предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић.

Састанку који је сазван на позив начелника општине поводом паљења аутомобила Бошка Томића нису се одазвали представници Социјалистичке партије, ДНС-а, Покрета за наш град, Савеза за демократску Српску, Уједињене Српске и Српске радикалне странке.

Став општинског одбора СНСД-а је да је ипак у овом тренутку потребно јединство у Палама, како политичких опција тако и грађана.

”У овој ситуацији мислимо да треба сви да заузмемо заједнички став и да анимирамо грађане и да на овај начин подстакнемо МУП да једноставно покуша у што краћем року да разријеши овај немили догађај. Основна ствар и основни нам је приоритет сигурност грађана”, сматра Бојан Пејовић из Општинског одбора СНСД-а Пале.

Како је саопштено из Центра јавне безбједности Источно Сарајево, пожар на аутомобилу “шкода октавија” у власништву Бошка Томића подметнут је употребом, за сада, непознате запаљиве материје. Трагови пронађени на мјесту догађаја предмет су вјештачења, а предузимају се даље радње на идентификацији извршилаца.

Због овог случаја сутра ће засједати и Форум за безбједност општине Пале.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дивља јабука

28.06.2016 15:49

Само ви један другог подрзавајте, али на терор и бахатост је на крају бас то одговор, бице тога јос колико хоцете, па цете се науцити да функција не знаци моц појединца и да нисте недодирљиви. Процес је дуг и болан. Мора бити тако кад се из опанака улијеце иу фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

28.06.2016 16:19

Палама владају криминалци из сјене, захваљујући инертности локалне власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

28.06.2016 17:37

Био заборављен па да се чује пред изборе сам себи запалио

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

28.06.2016 18:36

Кукавички чин јест запалити ауто. У Фочи су 2010. године слупали у ноћи ауто све скакао неко по њему, полиција извршила увиђај. Резултат је ништа ником. Да не буде и на Палама тако. Није откривен починилац.

ОДГОВОРИТЕ