Podrška Tomiću, a počinioce kazniti

Osuda paljenja automobila predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Pale Boška Tomića stigla je od načelnika opštine Miodraga Kovačevića i političkih partija koje učestvuju u radu Skupštine opštine. Kako je poručeno, ovo je loša poruka za sve građane Pala, koji su u strahu nakon nemilog događaja, ali i za sve političke opcije u Palama.

Republika Srpska 28.06.2016 | 17:20
Podrška Tomiću, a počinioce kazniti
Rukovodstvo opštine Pale i opštinski odbori SDS-a, PDP-a, SNSD-a i NDP-a pružili su punu podršku porodici Boška Tomića, a od nadležnih organa bezbjednosti zahtjevaju da se ovaj slučaj što prije rasvijetli.

”Boško Tomić je prvo građanin opštine Pale, pa političar, a onda sve ostalo. Ja lično mislim kao načelnik opštine i kao građanin Pala da to Boško Tomić ni bilo ko drugi nije zaslužio, ali evo živimo u takvom vremenu. Ovo može poprimiti elemente i terorizma i neke ostale elemente i na ovaj način se širi strah, jer polazeći od ugla svakog običnog građanina, ako je Bošku Tomiću zapaljeno auto, ko je onda sljedeći? Ako se jednom čovjeku koji je bio ministar u Vladi Srpske i poslanik u PS BiH, a sada predsjednik Opštinskog odbora partije koja je sada na vlasti u Republici Srpskoj, desi ovakav čin, sigurno se onda u ovom momentu niko ne osjeća bezbjedan, kao što se osjećao prošle sedmice u ovo doba”, poručio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

”Niko nas nije zaplašio i neće nas zaplašiti. Ovo je kukavički čin i zaista tražimo od MUP-a da se ovo razriješi, jer je ovo vrlo ružna poruka”, istakao je predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević.

Sastanku koji je sazvan na poziv načelnika opštine povodom paljenja automobila Boška Tomića nisu se odazvali predstavnici Socijalističke partije, DNS-a, Pokreta za naš grad, Saveza za demokratsku Srpsku, Ujedinjene Srpske i Srpske radikalne stranke.

Stav opštinskog odbora SNSD-a je da je ipak u ovom trenutku potrebno jedinstvo u Palama, kako političkih opcija tako i građana.

”U ovoj situaciji mislimo da treba svi da zauzmemo zajednički stav i da animiramo građane i da na ovaj način podstaknemo MUP da jednostavno pokuša u što kraćem roku da razriješi ovaj nemili događaj. Osnovna stvar i osnovni nam je prioritet sigurnost građana”, smatra Bojan Pejović iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, požar na automobilu “škoda oktavija” u vlasništvu Boška Tomića podmetnut je upotrebom, za sada, nepoznate zapaljive materije. Tragovi pronađeni na mjestu događaja predmet su vještačenja, a preduzimaju se dalje radnje na identifikaciji izvršilaca.

Zbog ovog slučaja sutra će zasjedati i Forum za bezbjednost opštine Pale.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

28.06.2016 15:49

Samo vi jedan drugog podrzavajte, ali na teror i bahatost je na kraju bas to odgovor, bice toga jos koliko hocete, pa cete se nauciti da funkcija ne znaci moc pojedinca i da niste nedodirljivi. Proces je dug i bolan. Mora biti tako kad se iz opanaka ulijece iu fotelju.

ODGOVORITE
Name

Лија

28.06.2016 16:19

Палама владају криминалци из сјене, захваљујући инертности локалне власти.

ODGOVORITE
Name

pero

28.06.2016 17:37

Bio zaboravljen pa da se čuje pred izbore sam sebi zapalio

ODGOVORITE
Name

nn

28.06.2016 18:36

Kukavički čin jest zapaliti auto. U Foči su 2010. godine slupali u noći auto sve skakao neko po njemu, policija izvršila uviđaj. Rezultat je ništa nikom. Da ne bude i na Palama tako. Nije otkriven počinilac.

ODGOVORITE