Ко је дао нашу шифру за пописне материјале?

Предсједник СДС Младен Босић затражио је одговорност од оних који су дозволили да Српска изгуби контролу над процесом пописа и објављивања података.

Република Српска 28.06.2016 | 14:50
Ко је дао нашу шифру за пописне материјале?
Он је подсјетио да су за приступ бази података постојала три кључа, а да свака Агенција за статистику има једну шифру кључа, те да су за приступ потребне све три.

"На наше питање према републичком заводу за статистику шта се дешава са тим, добили смо неформалне одговор да се то више не примјењује. Изгледа да су они ту могућност контроле процеса испустили из својих руку и да више не располажу могућношћу контроле над материјалом из Републике Српске за који су они били задужени" рекао је Босић након сједнице Главног одбора СДС у Бијељини.

Он је напоменуо да процес пописа у Српској је водио Републички завод за статистику Републике Српске, а да је Народна скупштина РС донијела закључак да он објави резултате пописа за Српску, уколико у ФБиХ не буде воље да се објаве прави пописни резултати.

"Изгледа да они нису у могућности да то ураде, а изгледа да је тако пошто Милорад Додик помиње нови попис. Треба јасно да кажу да ли уопште више располажу власништвом над тим материјалом или не, с обзиром да се тај материјал налази на територији Српске, у центру за статистику у Источном Сарајеву" рекао је Босић.

Предсједник СДС је најавио је да ће ова странка у заједничким органима БиХ подржати све закључке које у вези са измјенама Споразума о стабилизацији и придруживању донесу највиши органи Републике Српске. Затражио је да се власт у Српској експлицитно изјасни о том питању.

"Оно што је мени познато да су Милорад Додик и Драган Човић прије извјесног времена ишли код Мирослава Лајчака и да су обећали да ће прихватити тај споразум. Очекујемо да изјасне око тога, без обзира шта говоре странцима" додао је Босић.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

П

28.06.2016 12:54

Охооооо, тако треба Младене!Раскринкај двоструку игру и лажи Миле Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

28.06.2016 12:58

ВЛАСТ МУДРО ШУТИ И О ТОМЕ НЕ ГОВОРИ НИ РЈЕЧИ- ТУ НИСУ ЧИСТА ПОСЛА-

Name

тако ја са тв-а

28.06.2016 13:01

Иде му то. Видимо. Кад нешто желиш И хоћеш, то И оствариш. Коментар генерално за опозицију.

Name

докле оно 'изгледа'

28.06.2016 12:59

Неста Босиц исувисе много користи ријец 'изгледа' Питам се зар он прво није требао провјерити цињенице па пред јавност изаци без оног 'изгледа'

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

28.06.2016 13:00

То је право питање , и чињеница да је СНСД омогућио да се усвоји овакава закон о попису који је омогућио да нас преваре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

28.06.2016 13:00

Сад ћеш видјет кад Милокрад лансира причу о Динару РС Хе хе хе ал ће бити весело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

28.06.2016 13:03

Ко је предао шифру? Ја!, Код мене била шифра и ја је предао.... Наравно, шифру предао онај у чијим је папцима била. Када ће појединцима бити јасно ко нас је гурнуо и безизлаз, и то по инструкцијама оних који су га довезли и да сада умјесто да се ради на спашавању живота људи који буквално немају од чега да живе, ми о попису. Ма, на крају крајева брига ме за пописом,! Дјеца ми иду у Њемачку да би преживјели, Швабе већина али има хљеба и за Србе....Овдје им не дају да живе. НЕ ДАЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И тако даље ИТД

28.06.2016 14:20

Младене сифру је дао исти онај, који је обецао да це тузити Хрватску за злоцин у М.Граду-181 убијени Србин-испада да је све невазно, сем власти,тј.ЊИХ НА ВЛАСТИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

28.06.2016 14:31

Који су то прави резулатати пописа ,је ли сто каза РС или сто казу дрзавна пописна агенција, еуростар, осц, и др.организације које много висе знају о попису него ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

28.06.2016 15:24

Ма изгледа да це и овдје постојати двије истине.... једна НАША и једна за остатак свијета. Докле цемо овако?

Name

Федерација

28.06.2016 15:52

А ста је то толико битно око пописа? Ко муља и ста муља?Јел то мозда да некоог или свих наарода испада да има висе вани него у овој насоој дрзави? Позззз

Name

Босанец

28.06.2016 16:15

Додик продје маглу народу прво прихвати на дрзвном нивоу закон о попису сад кад му не годи гура у скупстину репулике српске да скупстина покрије његове игре опозиција наивна одма подрзава јели само несто против босњака умјесто да казу додику ти си закухао ти се и вади из проблема ојаснавај народу стаси урадио скустина донијела неке закљуцке које никог не обавезују вец само опозицију довела да блокира на дрзвном нивоу а додик склонио гузицу сва стета од блокаде Додик це преписат опозицији и етому нове поједе а ти Иваницу Босицу млатите празну сламу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

29.06.2016 01:46

Па ја сам недавно слусао на ТВ а било је и у новинама, да нас прецједник има Сифру. Па на судјењу са тобом Младене ју је показивао. Ето гдје је. Цовјек добио и паре и Сифру.

ОДГОВОРИТЕ