Ko je dao našu šifru za popisne materijale?

Predsjednik SDS Mladen Bosić zatražio je odgovornost od onih koji su dozvolili da Srpska izgubi kontrolu nad procesom popisa i objavljivanja podataka.

Republika Srpska 28.06.2016 | 14:50
Ko je dao našu šifru za popisne materijale?
On je podsjetio da su za pristup bazi podataka postojala tri ključa, a da svaka Agencija za statistiku ima jednu šifru ključa, te da su za pristup potrebne sve tri.

"Na naše pitanje prema republičkom zavodu za statistiku šta se dešava sa tim, dobili smo neformalne odgovor da se to više ne primjenjuje. Izgleda da su oni tu mogućnost kontrole procesa ispustili iz svojih ruku i da više ne raspolažu mogućnošću kontrole nad materijalom iz Republike Srpske za koji su oni bili zaduženi" rekao je Bosić nakon sjednice Glavnog odbora SDS u Bijeljini.

On je napomenuo da proces popisa u Srpskoj je vodio Republički zavod za statistiku Republike Srpske, a da je Narodna skupština RS donijela zaključak da on objavi rezultate popisa za Srpsku, ukoliko u FBiH ne bude volje da se objave pravi popisni rezultati.

"Izgleda da oni nisu u mogućnosti da to urade, a izgleda da je tako pošto Milorad Dodik pominje novi popis. Treba jasno da kažu da li uopšte više raspolažu vlasništvom nad tim materijalom ili ne, s obzirom da se taj materijal nalazi na teritoriji Srpske, u centru za statistiku u Istočnom Sarajevu" rekao je Bosić.

Predsjednik SDS je najavio je da će ova stranka u zajedničkim organima BiH podržati sve zaključke koje u vezi sa izmjenama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju donesu najviši organi Republike Srpske. Zatražio je da se vlast u Srpskoj eksplicitno izjasni o tom pitanju.

"Ono što je meni poznato da su Milorad Dodik i Dragan Čović prije izvjesnog vremena išli kod Miroslava Lajčaka i da su obećali da će prihvatiti taj sporazum. Očekujemo da izjasne oko toga, bez obzira šta govore strancima" dodao je Bosić.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

P

28.06.2016 12:54

Ohooooo, tako treba Mladene!Raskrinkaj dvostruku igru i laži Mile Dodika!

ODGOVORITE
Name

KOJA

28.06.2016 12:58

VLAST MUDRO ŠUTI I O TOME NE GOVORI NI RJEČI- TU NISU ČISTA POSLA-

Name

tako ja sa tv-a

28.06.2016 13:01

Ide mu to. Vidimo. Kad nešto želiš I hoćeš, to I ostvariš. Komentar generalno za opoziciju.

Name

dokle ono 'izgleda'

28.06.2016 12:59

Nesta Bosic isuvise mnogo koristi rijec 'izgleda' Pitam se zar on prvo nije trebao provjeriti cinjenice pa pred javnost izaci bez onog 'izgleda'

ODGOVORITE
Name

luka

28.06.2016 13:00

To je pravo pitanje , i činjenica da je SNSD omogućio da se usvoji ovakava zakon o popisu koji je omogućio da nas prevare.

ODGOVORITE
Name

Miki

28.06.2016 13:00

Sad ćeš vidjet kad Milokrad lansira priču o Dinaru RS He he he al će biti veselo

ODGOVORITE
Name

Lazar

28.06.2016 13:03

Ko je predao šifru? Ja!, Kod mene bila šifra i ja je predao.... Naravno, šifru predao onaj u čijim je papcima bila. Kada će pojedincima biti jasno ko nas je gurnuo i bezizlaz, i to po instrukcijama onih koji su ga dovezli i da sada umjesto da se radi na spašavanju života ljudi koji bukvalno nemaju od čega da žive, mi o popisu. Ma, na kraju krajeva briga me za popisom,! Djeca mi idu u Njemačku da bi preživjeli, Švabe većina ali ima hljeba i za Srbe....Ovdje im ne daju da žive. NE DAJU!

ODGOVORITE
Name

I tako dalje ITD

28.06.2016 14:20

Mladene sifru je dao isti onaj, koji je obecao da ce tuziti Hrvatsku za zlocin u M.Gradu-181 ubijeni Srbin-ispada da je sve nevazno, sem vlasti,tj.NJIH NA VLASTI....

ODGOVORITE
Name

Leko

28.06.2016 14:31

Koji su to pravi rezulatati popisa ,je li sto kaza RS ili sto kazu drzavna popisna agencija, eurostar, osc, i dr.organizacije koje mnogo vise znaju o popisu nego mi.

ODGOVORITE
Name

marko

28.06.2016 15:24

Ma izgleda da ce i ovdje postojati dvije istine.... jedna NAŠA i jedna za ostatak svijeta. Dokle cemo ovako?

Name

Federacija

28.06.2016 15:52

A sta je to toliko bitno oko popisa? Ko mulja i sta mulja?Jel to mozda da nekoog ili svih naaroda ispada da ima vise vani nego u ovoj nasooj drzavi? Pozzzz

Name

Bosanec

28.06.2016 16:15

Dodik prodje maglu narodu prvo prihvati na drzvnom nivou zakon o popisu sad kad mu ne godi gura u skupstinu repulike srpske da skupstina pokrije njegove igre opozicija naivna odma podrzava jeli samo nesto protiv bosnjaka umjesto da kazu dodiku ti si zakuhao ti se i vadi iz problema ojasnavaj narodu stasi uradio skustina donijela neke zakljucke koje nikog ne obavezuju vec samo opoziciju dovela da blokira na drzvnom nivou a dodik sklonio guzicu sva steta od blokade Dodik ce prepisat opoziciji i etomu nove pojede a ti Ivanicu Bosicu mlatite praznu slamu

ODGOVORITE
Name

Zero

29.06.2016 01:46

Pa ja sam nedavno slusao na TV a bilo je i u novinama, da nas precjednik ima Sifru. Pa na sudjenju sa tobom Mladene ju je pokazivao. Eto gdje je. Covjek dobio i pare i Sifru.

ODGOVORITE