Још нисте видјели најбоље од Исланда!

Селектор Исланда, Хеимир Халгримсон, рекао је послије велике побједе над Енглеском на Европском првенству да ниједна препрека више није превисоких за његов тим.

Фудбал 28.06.2016 | 11:14
Још нисте видјели најбоље од Исланда!
"Да нам је неко рекао да ћемо се пласирати у четвртфинале Европског првенства и савладати Енглеску у осмини финала... Али, послије ове побједе, нема више превисоких препрека. Сада идемо на домаћина у Паризу, што ће бити велика, велика утакмица", рекао је један од двојице селектора новинарима после меча.

Исланд је у Ници надиграо Енглеску (2:1) послије преокрета и тако направио једну од највећих сензација у фудбалској историји.

"Кључни тренутак је било изједначење. То што смо одмах изједначили је утицало више на Енглеску него што је њихов гол утицао на нас. Они су планирали да нас затворе од почетка и вјероватно су мислили да су успјели. Да нисмо то урадили, не знам шта би даље било. То је психолошки било врло важно", рекао је Халгримсон.

Тренер, који иначе за живот зарађује као зубар, говорио са дивљењем о својим играчима.

"Ови момци су невјероватни. Њихов карактер... Показали смо у неколико утакмица колико им је добар карактер. Дјелује да постају све бољи, тако да је ово била наша најбоља утакмица. Али, поновићу опет, још нисте видјели наше најбоље издање", нагласио је Халгримсон.

Његов колега са клупе Ларс Лагербек навео је да је Исланд тимски дошао до побједе.

"Ово је тимска побједа. Стварно смо добро играли у одбрани, сви су били добро организовани, радили су свој посао и читали утакмицу. Нападачки дио је такође био добар. Суштина фудбала је побјеђивање и давање што више голова. Ови момци су показали шта могу", рекао је Лагербек.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар