Još niste vidjeli najbolje od Islanda!

Selektor Islanda, Heimir Halgrimson, rekao je poslije velike pobjede nad Engleskom na Evropskom prvenstvu da nijedna prepreka više nije previsokih za njegov tim.

Fudbal 28.06.2016 | 11:14
Još niste vidjeli najbolje od Islanda!
"Da nam je neko rekao da ćemo se plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva i savladati Englesku u osmini finala... Ali, poslije ove pobjede, nema više previsokih prepreka. Sada idemo na domaćina u Parizu, što će biti velika, velika utakmica", rekao je jedan od dvojice selektora novinarima posle meča.

Island je u Nici nadigrao Englesku (2:1) poslije preokreta i tako napravio jednu od najvećih senzacija u fudbalskoj istoriji.

"Ključni trenutak je bilo izjednačenje. To što smo odmah izjednačili je uticalo više na Englesku nego što je njihov gol uticao na nas. Oni su planirali da nas zatvore od početka i vjerovatno su mislili da su uspjeli. Da nismo to uradili, ne znam šta bi dalje bilo. To je psihološki bilo vrlo važno", rekao je Halgrimson.

Trener, koji inače za život zarađuje kao zubar, govorio sa divljenjem o svojim igračima.

"Ovi momci su nevjerovatni. Njihov karakter... Pokazali smo u nekoliko utakmica koliko im je dobar karakter. Djeluje da postaju sve bolji, tako da je ovo bila naša najbolja utakmica. Ali, ponoviću opet, još niste vidjeli naše najbolje izdanje", naglasio je Halgrimson.

Njegov kolega sa klupe Lars Lagerbek naveo je da je Island timski došao do pobjede.

"Ovo je timska pobjeda. Stvarno smo dobro igrali u odbrani, svi su bili dobro organizovani, radili su svoj posao i čitali utakmicu. Napadački dio je takođe bio dobar. Suština fudbala je pobjeđivanje i davanje što više golova. Ovi momci su pokazali šta mogu", rekao je Lagerbek.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar