Шарићу укинута пресуда од 20 година затвора

Дарку Шарићу је драго што је одлуком Апелационог суда да се укине пресуда којом је осуђен на 20 година затвора због оптужби да се бавио трговином наркотицима, за корак ближи истини и правилном и законитом окончању поступка.

Србија 28.06.2016 | 09:37
Шарићу укинута пресуда од 20 година затвора
Ово је у понедељак после посете свом клијенту у притвору Специјалног суда изјавио његов бранилац, адвокат Радослав Баћовић и додао:

"Он је веома стабилна особа, са малим осцилацијама у психичком расположењу. Већ две и по године се налази у притвору, па је тешко очекивати да укидањем пресуде буде одушевљен. Али, таква одлука даје му наду."

Током дана, у Посебном одељењу Вишег суда у Београду, читањем писаних доказа настављен је поступак против Шарића, коме се на терет ставља да је са још 16 особа учествовао у прању новца.

Тужилаштво за организовани криминал тврди да је "опрао" 22 милиона евра од шверца кокаина из Јужне Америке, тако што је по Србији куповао некретнине, предузећа и пољопривредно земљиште.

Пљевљак је, раније, негирао тврдње Тужилаштва, наводећи да је набавио изводе из банака и документацију којом ће "доказати да нема речи о прљавом новцу". Оптужницу за прање пара назвао је "најомиљенијом", уз тврдњу да би "банкарска документација коју поседује требало да буде јача од тужиочевих речи". Шарић је својевремено истакао да може да докаже порекло новца, објашњавајући да је од продаје "Штампе" зарадио 27 милиона евра.

Извор: Србија Данас/ Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нео

28.06.2016 08:45

Један цовек ииии једнааа ПАТКА....

ОДГОВОРИТЕ