Šariću ukinuta presuda od 20 godina zatvora

Darku Šariću je drago što je odlukom Apelacionog suda da se ukine presuda kojom je osuđen na 20 godina zatvora zbog optužbi da se bavio trgovinom narkoticima, za korak bliži istini i pravilnom i zakonitom okončanju postupka.

Srbija 28.06.2016 | 09:37
Šariću ukinuta presuda od 20 godina zatvora
Ovo je u ponedeljak posle posete svom klijentu u pritvoru Specijalnog suda izjavio njegov branilac, advokat Radoslav Baćović i dodao:

"On je veoma stabilna osoba, sa malim oscilacijama u psihičkom raspoloženju. Već dve i po godine se nalazi u pritvoru, pa je teško očekivati da ukidanjem presude bude oduševljen. Ali, takva odluka daje mu nadu."

Tokom dana, u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu, čitanjem pisanih dokaza nastavljen je postupak protiv Šarića, kome se na teret stavlja da je sa još 16 osoba učestvovao u pranju novca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdi da je "oprao" 22 miliona evra od šverca kokaina iz Južne Amerike, tako što je po Srbiji kupovao nekretnine, preduzeća i poljoprivredno zemljište.

Pljevljak je, ranije, negirao tvrdnje Tužilaštva, navodeći da je nabavio izvode iz banaka i dokumentaciju kojom će "dokazati da nema reči o prljavom novcu". Optužnicu za pranje para nazvao je "najomiljenijom", uz tvrdnju da bi "bankarska dokumentacija koju poseduje trebalo da bude jača od tužiočevih reči". Šarić je svojevremeno istakao da može da dokaže poreklo novca, objašnjavajući da je od prodaje "Štampe" zaradio 27 miliona evra.

Izvor: Srbija Danas/ Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neo

28.06.2016 08:45

Jedan covek iiii jednaaa PATKA....

ODGOVORITE