Исландска бајка траје, Енглези иду кући!

Исландска сага ових дана пише се великим словима! Вечерас је доживјела своју кулминацију. Храбри "викинзи" побиједили су "Горди албион" и тако остварили највећу сензацију на европским првенствима икада!

Фудбал 28.06.2016 | 07:37
Исландска бајка траје, Енглези иду кући!
У последњем дуелу осмине финала Исланд је после преокрета победио Енглеску са 2:1 и играће против Француске у борби за полуфинале.

Многи су говорили да је Исланд направио грешку када је голом у последњим тренуцима против Аустрије одабрао да иде у тежи део костура. Многи су сматрали да ће Енглеска напунити њихову мрежу, посебно после раног гола који је већ у четвртом минуту са пенала постигао Вејн Руни.

Ипак, то се није догодило. Исланд је одиграо још један херојски меч, успео је да преокрене већ у првом полувремену головима Рајнара Сигурдсона у 6. и Сигторсона у 18. минуту.

У преосталом делу утакмице Енглеска није пронашла решење за фанатичну борбеност ривала. У већем делу меча 11 играча Исланда било је иза лопте, а тим Роја Хоџсона није имао идеју како да пробије тај бедем.

На крају је остало 2:1, па ће екипа Исланда играти против домаћина у борби за полуфинале.



Ток меча:

Утакмица је почела као што се и очекивало. Енглези су од самог старта извршили велики притисак и повели су већ у 4. минуту. Рахим Стерлинг је побегао одбрани, обишао је и голмана који га је оборио, а Вејн Руни је био сигуран извођач пенала - 1:0.

Већ у следећем нападу уследио је шок. Исланђани су извелчи сјајну акцију иза аута, а завршио је Рајнар Сигурдсон – 1:1!

Покушала је Енглеска да поново стигне до брзе предности, али Исланд се консолидовао и тиму Роја Хоџсона је било тешко да дође до прилике. Кејн и Стариџ имали су неколико солидних покушаја, а онда је уследио још један шок за Енглезе.

У 19. минуту Исланд је стигао до преокрета. Енглеска је дозволила ривалу да комбинује на ивици казненог простора, лопта је стигла до Сигторсона који је гађао доњи леви угао гола Харта. Енглески голман је закачио лопту, али недовољно - 2:1.

Енглеска је деловала изгубљено у тим тренуцима, али се брзо опоравила од шока. У 28. минуту Стариџ је пронашао Кејна чији сјајан волеј је голман Исланда некако избацио у корнер.

До краја првог дела није било промене резултата, али ни шанси. Исланђани су се бранили са свих 11 играча, Енглези су тешко пробијали тај бедем и после 45 минута су били у проблему.

Почетак другог полувремена није ништа променио. Енглези су нападали безуспешно, а у 56. минуту су умало примили још један гол. После корнера и гужве стрелац првог гола Сигурдсон је покушао маказицама, али је Харт спречио 3:1.

Хоџсон је покушао увођењем Вилшира и Вардија, али је времена за Енглезе било све мање. Исланд се потпуно затворио у последњих 25 минута чекајући једну контру која би им донела пролаз у четвртфинале.

После дуго времена Енглези су до солидне прилике стигли у 79. минуту. Кејн је добио употребљиву лопту, покушао је главом у даљи угао, али није лепо захватио лопту.

Шест минута пре краја Гунарсон је био близу да реши питање победника. Изборио се за добру позицију искоса са десне стране, али је шутирао право у Харта. До краја меча Енглеска није створила ниједну гол шансу и Исланд је остварио херојску победу.

Извор: Б92
Фото: ГЕТТY ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар