Ево како сами да преживите срчани удар

Топли дани могу бити погубни...

Здравље 27.06.2016 | 10:12
Ево како сами да преживите срчани удар
Чим осетите прве симптоме позовите помоћ. али пре него што било ко стигне до вас ви морате да радите ово.

Срчани болесници муку муче током топлих летњих дана. Оно чега се морају чувати највише је излагање сунцу у моментима када је оно најјаче као и преједање.

Међутим, научно је доказано да врућина ништа горе не делује на срчане болеснике од хладноће. Нагле промене временских услова су те које у ствари уништавају тело.

Уколико осетите прве симптоме срчаног удара морате да се на време јавите лекару и то може да вам спасе живот.

Међутим, ако сте током тих момената сами у кући ево шта морате да радите:

Већина људи када доживљавају срчани удар, је без помоћи, особа чије срце куца неправилно и почиње се осећати лоше, има само око 10 секунди пре него што изгуби свест.

Међутим, ове особе могу помоћи себи тако што ће кашљати, енергично, поновно и поновно (учестало). Треба узети дубок удах пре сваког кашља, а кашаљ мора бити дубок и продужен, као кад се производи шлајм из дубине груди. Дах и кашаљ се морају понављати сваке 2 секунде без престанка док не стигне помоћ, или док се не осети да срце поновно куца нормално.

Дубоко дисање уноси кисеоник у плућа, а покрети кашљања гњече срце и одржавају циркулацију крви. Притисак гњечења срца помаже враћању нормалног ритма. На овај начин, жртве срчаног удара могу стићи до болнице.

Б 92
фото: 24.сата

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цупс

27.06.2016 18:19

Погледате око себе, видите гдје зивите и неце ни удар да вас стрефи.

ОДГОВОРИТЕ