Бивша кошаркашица избола мајку па себе

Стравичан злочин у бањалучком насељу Старчевица. Бивша југословенска репрезентативка Смиља Рађеновић и њена мајка Зорка су ван животне опаности.

Република Српска 27.06.2016 | 08:13
Бивша кошаркашица избола мајку па себе
Стравичан породични злочин шокирао је станаре зграде у улици Симе Миљуша у насељу Старчевица - позната бањалучка кошаркашица Смиља Рађеновић (49) ножем је избола своју мајку Зорку (75), а затим покушала да изврши самоубиство.

Након што је избола мајку, Смиља је затим шест пута убола себе у врат и грудни кош. Убоди нису били фатални ни по мајку ни по кћерку.

Према незваничним информацијама, целу драму, која се одиграла у петак, спречио је Смиљин брат који живи заједно са њима. Он је позвао службу хитне помоћи и повређене жене су одмах пребачене на лечење у Универзитетски клинички центар Бањалука.

Станари зграде у којој живи породица Рађеновић били су у шоку. Нису могли да верују шта се заиста десило. Тврде да је реч о мирној породици која никада није давала назнаке да би се овакав злочин могао догодити. - Вратио сам се с посла. Угледао сам како комшинице уносе у кола Хитне помоћи. У стубишту сам видео крв. Смиља је била дивна жена. Не могу да верујем - испричао нам је комшија несрећних жена.

Комшије кажу да су Смиља и Зорка биле културне и добре комшије. - Никада нисам прошла ни крај Смиље ни њеног брата да се не зауставе и да ме љубазно не поздраве. Никада нисмо чули галаму или свађу из њиховог стана - рекла је једна од комшиница. Каже да је Зорка тешко оболела пре неколико година и да се тада код ње доселила Смиља.

"Смиља је помагала мајци. Водила је испод руке. Куповала јој лекове и храну. Никад се нису свађале" каже наша саговорница. Смиља и Зорка примљене су у хируршку амбуланту Универзитетског клиничког центра Бањалука у петак око 15.30 часова. Према речима главног дежурног лекара на Хирургији Драгана Томића, пацијенткиња З. Р. је задобила лакше повреде леве дојке. У петак је била збринута у хируршкој амбуланти, али је истог дана пуштена на кућно лечење.

"Пацијенткиња С. Р. је задобила лакше повреде врата и леве дојке, била је збринута у пријемној хируршкој амбуланти, те је премештена у Клинику за психијатрију", казао је у недељу Томић.

СА ЈЕДИНСТВОМ ПРВАК ЕВРОПЕ

Смиља Рађеновић једна је од најпознатијих бањалучких кошаркашица, у каријери је освојила бројне титуле. Дуго се бавила кошарком, а највећи успех јој је када је 1989. године са екипом Јединства из Тузле освојила титулу првака Европе.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

То је јасно

27.06.2016 07:12

Мати има старацко лудило. То је јако заморно посебно у насим крајевима гдје се мало о томе зна. Потез оцајника који је презивио слом зиваца. Старој је мјесто у Дому, а Смилки на психијатрији. Кад изидје треба се покусати одселити од тог дјела града. Деменс карактерису халуцинације, параноја, без сазаљења мозе се зртва мрцварити сатима оптузбама. На залост Смилка није имала могуцност да зиви сама и да мајку посјецује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

27.06.2016 21:08

Ваљас глупости у сваком сегменту проблематике.

Name

Дуле

27.06.2016 21:53

Познавао сам Смиљу, причали смо. Проблем настаје после повратка из Француске. Без посла, постала везата због мајцине болести. Никаква подршка државе и све то што се дешава људима овде и њу је као човека још поред свега притискало. Резултат је видљив. Тешка судбина. Иначе је човек са врлинама, друствена,коректна особа и није хтела оставити мајку.

Name

Милка

28.06.2016 06:05

Није висе могла да трпи.

ОДГОВОРИТЕ