Bivša košarkašica izbola majku pa sebe

Stravičan zločin u banjalučkom naselju Starčevica. Bivša jugoslovenska reprezentativka Smilja Rađenović i njena majka Zorka su van životne opanosti.

Republika Srpska 27.06.2016 | 08:13
Bivša košarkašica izbola majku pa sebe
Stravičan porodični zločin šokirao je stanare zgrade u ulici Sime Miljuša u naselju Starčevica - poznata banjalučka košarkašica Smilja Rađenović (49) nožem je izbola svoju majku Zorku (75), a zatim pokušala da izvrši samoubistvo.

Nakon što je izbola majku, Smilja je zatim šest puta ubola sebe u vrat i grudni koš. Ubodi nisu bili fatalni ni po majku ni po kćerku.

Prema nezvaničnim informacijama, celu dramu, koja se odigrala u petak, sprečio je Smiljin brat koji živi zajedno sa njima. On je pozvao službu hitne pomoći i povređene žene su odmah prebačene na lečenje u Univerzitetski klinički centar Banjaluka.

Stanari zgrade u kojoj živi porodica Rađenović bili su u šoku. Nisu mogli da veruju šta se zaista desilo. Tvrde da je reč o mirnoj porodici koja nikada nije davala naznake da bi se ovakav zločin mogao dogoditi. - Vratio sam se s posla. Ugledao sam kako komšinice unose u kola Hitne pomoći. U stubištu sam video krv. Smilja je bila divna žena. Ne mogu da verujem - ispričao nam je komšija nesrećnih žena.

Komšije kažu da su Smilja i Zorka bile kulturne i dobre komšije. - Nikada nisam prošla ni kraj Smilje ni njenog brata da se ne zaustave i da me ljubazno ne pozdrave. Nikada nismo čuli galamu ili svađu iz njihovog stana - rekla je jedna od komšinica. Kaže da je Zorka teško obolela pre nekoliko godina i da se tada kod nje doselila Smilja.

"Smilja je pomagala majci. Vodila je ispod ruke. Kupovala joj lekove i hranu. Nikad se nisu svađale" kaže naša sagovornica. Smilja i Zorka primljene su u hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka u petak oko 15.30 časova. Prema rečima glavnog dežurnog lekara na Hirurgiji Dragana Tomića, pacijentkinja Z. R. je zadobila lakše povrede leve dojke. U petak je bila zbrinuta u hirurškoj ambulanti, ali je istog dana puštena na kućno lečenje.

"Pacijentkinja S. R. je zadobila lakše povrede vrata i leve dojke, bila je zbrinuta u prijemnoj hirurškoj ambulanti, te je premeštena u Kliniku za psihijatriju", kazao je u nedelju Tomić.

SA JEDINSTVOM PRVAK EVROPE

Smilja Rađenović jedna je od najpoznatijih banjalučkih košarkašica, u karijeri je osvojila brojne titule. Dugo se bavila košarkom, a najveći uspeh joj je kada je 1989. godine sa ekipom Jedinstva iz Tuzle osvojila titulu prvaka Evrope.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

To je jasno

27.06.2016 07:12

Mati ima staracko ludilo. To je jako zamorno posebno u nasim krajevima gdje se malo o tome zna. Potez ocajnika koji je prezivio slom zivaca. Staroj je mjesto u Domu, a Smilki na psihijatriji. Kad izidje treba se pokusati odseliti od tog djela grada. Demens karakterisu halucinacije, paranoja, bez sazaljenja moze se zrtva mrcvariti satima optuzbama. Na zalost Smilka nije imala mogucnost da zivi sama i da majku posjecuje.

ODGOVORITE
Name

miki

27.06.2016 21:08

Valjas gluposti u svakom segmentu problematike.

Name

Dule

27.06.2016 21:53

Poznavao sam Smilju, pričali smo. Problem nastaje posle povratka iz Francuske. Bez posla, postala vezata zbog majcine bolesti. Nikakva podrška države i sve to što se dešava ljudima ovde i nju je kao čoveka još pored svega pritiskalo. Rezultat je vidljiv. Teška sudbina. Inače je čovek sa vrlinama, drustvena,korektna osoba i nije htela ostaviti majku.

Name

Milka

28.06.2016 06:05

Nije vise mogla da trpi.

ODGOVORITE