Предсједништво БиХ данас о ССП-у

Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине разматраће на сједници која је заказана за данас, као прву тачку дневног реда Извјештај о преговорима ради закључивања Протокола уз Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) БиХ с Европском унијом.

Босна и Херцеговина 27.06.2016 | 07:54
Предсједништво БиХ данас о ССП-у
Предсједавајући и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић током седмице су казали да рад колективног шефа државе није у блокади изражавајући наду да ће се ријешити питања у вези с испуњавањем техничких услова ССП-а до 13. јула што је крајњи рок за то.

Проблеми око адаптације ССП-а појавили су се након што је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић оспорио прихватање тог документа у Предсједништву БиХ прије него што се Влада Републике Српске и званично изјасни о њему, а став Републике Српске је да су предложене измјене ССП-а неприхватљиве.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић такође је изразио очекивање да ће БиХ испунити примарну обавезу прилагођавања ССП-а те је позвао одговорне да покажу коректност и одговорност, и да извјештај Савјета министара буде потврђен у Предсједништву БиХ.

Тиме би се добило "зелено свјетло" да БиХ буде на дневном реду на сједници ЕУ наредног петка, што је први корак за 18. јули - када би требао бити усвојен извјештај за БиХ, односно када ће се одлучити да ли ће се добити упитник за чланство у ЕУ на јесен ове године.

На дневном реду сједнице Предсједништва БиХ је и Извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ, те Приједлог одлуке о прихватању повећања квоте БиХ у Међународном монетарном фонду (ММФ).

Свој став требали би дати и на номинацију архитектонске цјелине Благаја и моста Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду за појачану заштиту културних добара у случају оружаних сукоба.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

постен

27.06.2016 06:06

Иваниц је требао Додика повести са собом.Додик је рекао "не" и крај прице.Има само један Баја у Р.Србској!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратак Суперхика

27.06.2016 06:16

"Арогантни богатаси су јако богати док је сиротиња у ритама! Градски оци су халапљиве свиње које трпају у своје џепове све што се може украсти. Полиција је некомпетентна и корумпирана, дебела и са равним табанима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОП

27.06.2016 06:17

Живим У ФБиХ али овај пут подржавам господу политичаре из РС-а.Треба одустати од ММФ-а и једноставно допустити да се овај трули БХ систем уруши сам од себе.Тек након тога треба заједничким снагама градити будућност у БХ на здравим основама, политиком и народима да се баве ентузијасти са скромну плату а не лихвари као до сада. Знам да ће се , на жалост, политичари опет договорити у "задњи час" како би буџетлије добиле плату и од мог плана ништа бити неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

27.06.2016 07:27

Слажем се са вама !! И мени је доста " политичара " ( част изузецима ) и " буџетских овисника " вјерних гласача " политичара " !!

Name

Бијељина

27.06.2016 07:53

С ким заједно, са Федерацјиом? Мозе истог момента када Јевреји буду радили заједно са Нацистима на заједницкој будуцности. Побијете и протјерате 95% Срба из Федерације, па би са тим истим зртавама, од којих сам и ја један од тих, стотина хиљада да ми сад несто заједно. Па имате ли бар трунку образа?

Name

ре Бијељина

27.06.2016 09:35

Па ти ниси нормалан... ко је кога протјерао и поубијао? Само сто се ми врацамо на своје а ви продајете...

Name

Бијељина

27.06.2016 09:46

Ста да се вратим да ми комсија буде Насер Ориц, да ми казе закло сам 800 Срба заклацу и тебе и нецу бити осудјен?

Name

Боле

27.06.2016 07:09

Негурају они ово ради нас, него ради себе! Ко це оправдати сву нелегално стецену имовину! Лаксе им овако, а код нас левата за извоз па вјерују у ове прице! Прицекајте да им затребају средства од ММФ-а! Паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

27.06.2016 07:39

Припремимо се да на каишу од панталона избушимо још коју рупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бијељина

27.06.2016 08:22

Све ти стоји у коментару само сто си замјенијо зртве и злоцинце, јер и птице на грани знају које и колика зртва а ко злоцинци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

27.06.2016 09:23

Гдје су Срби из Федерације? Засто се не дозволи вадјење остатака сарајевских Срба за градске депоније, Казана...засто је логор смрти претворен у Суд и Тузластво...има ли игдје на свијету тако морбидних ствари а да их неко прецутно одобрава? Ја не знам да постоји несто болесно као политика босњацке елите коју како видим и босњаки народ сдусно подрзава.

Name

ре србин

27.06.2016 09:43

Па питај оног обрвана дзесу

Name

Србин

27.06.2016 10:00

Питам ја тебе, засто су Срби побијени и бацени на градску депонију?

Name

Дамир

27.06.2016 17:45

За бијељина гресис цовеце ал много гресис

ОДГОВОРИТЕ