Упозорење: Олуја тутњи према Србији

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да сутра увече, током ноћи и у понедељак у појединим деловима Србије предстоје кратке временске непогоде. Међутим, како напомињу из РХМЗ-а не очекују да се понови сценарио који су пљускови са градом направили претходних дана.

Србија 25.06.2016 | 15:57
Упозорење: Олуја тутњи према Србији
Како се наводи у саопштењу РХМЗ-а, сутра увече на северу и западу, током ноћи и у понедељак и у осталим крајевима Србије, понегде се очекују краткотрајне временске непогоде са појачаним ветром, обилнијим пљусковима и појавом града.

"Северне и западне крајеве прве ће захватити невреме. Током ноћи у недељу прошириће се са обилним падавинама и локално, а самим тим и долази освежење. У Београду падавине су потенцијалне и мање извесне него у осталим крајевима", објашњавају из РХМЗ.

Србију је и пре неколико дана погодило катастрофално невреме, а у неким деловима земље падао је град величине тениске лоптице.

Причињена је и огромна материјална штета, а улице су биле под водом.



Снажна киша праћена јаким ветром и градом захватила је пре пет дана и главни град, а нису помогле ни ракете које је све време користила Јединица за противградну заштиту.



У Панчеву, осим града, дошло и до стварања такозване пијавице. Пијавицу су снимили суграђани која се усред олујне кише праћене градом формирала изнад града.



Извор: Телеграф.рс
Фото: Фацебоок/Бранислав Тепавац

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ос

25.06.2016 15:51

Ста ми имамо са олујом у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

мада

25.06.2016 16:50

У праву си. Олуја зна да је граница на Дрини и нема сансе да предје.

Name

Муња

25.06.2016 17:26

Јел то Хрватска удара ?

ОДГОВОРИТЕ