Upozorenje: Oluja tutnji prema Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da sutra uveče, tokom noći i u ponedeljak u pojedinim delovima Srbije predstoje kratke vremenske nepogode. Međutim, kako napominju iz RHMZ-a ne očekuju da se ponovi scenario koji su pljuskovi sa gradom napravili prethodnih dana.

Srbija 25.06.2016 | 15:57
Upozorenje: Oluja tutnji prema Srbiji
Kako se navodi u saopštenju RHMZ-a, sutra uveče na severu i zapadu, tokom noći i u ponedeljak i u ostalim krajevima Srbije, ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i pojavom grada.

"Severne i zapadne krajeve prve će zahvatiti nevreme. Tokom noći u nedelju proširiće se sa obilnim padavinama i lokalno, a samim tim i dolazi osveženje. U Beogradu padavine su potencijalne i manje izvesne nego u ostalim krajevima", objašnjavaju iz RHMZ.

Srbiju je i pre nekoliko dana pogodilo katastrofalno nevreme, a u nekim delovima zemlje padao je grad veličine teniske loptice.

Pričinjena je i ogromna materijalna šteta, a ulice su bile pod vodom.



Snažna kiša praćena jakim vetrom i gradom zahvatila je pre pet dana i glavni grad, a nisu pomogle ni rakete koje je sve vreme koristila Jedinica za protivgradnu zaštitu.



U Pančevu, osim grada, došlo i do stvaranja takozvane pijavice. Pijavicu su snimili sugrađani koja se usred olujne kiše praćene gradom formirala iznad grada.



Izvor: Telegraf.rs
Foto: Facebook/Branislav Tepavac

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Os

25.06.2016 15:51

Sta mi imamo sa olujom u Srbiji

ODGOVORITE
Name

mada

25.06.2016 16:50

U pravu si. Oluja zna da je granica na Drini i nema sanse da predje.

Name

Munja

25.06.2016 17:26

Jel to Hrvatska udara ?

ODGOVORITE