Нема једностране адаптације ССП-а

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да треба да се разговара и заузме заједнички став у вези са прилагођавањем Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) између БиХ и ЕУ.

Босна и Херцеговина 25.06.2016 | 14:02
Нема једностране адаптације ССП-а
"Влада је свјесна да се европски пут БиХ мора озбиљно третирати и зато је обавила низ разговора са свима који могу да процијене какву штету Република Српска може да има", изјавила је Цвијановићева.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је за недјељу заказао састанак у Бањалуци на коме ће бити размотрена предложена адаптација ССП-а.

Предсједавајући Предсједништва Бакир Изетбеговић поручио је у петак да нема ничега опасног у адаптацији ССП-а.

"Ради се о фазном прилагођавању и добили смо повољне квоте. Нека не праве бабарогу и чудо од нечега што то није. Надам се да ће Република Српска донијети озбиљне и одговорне одлуке", каже Изетбеговић и додаје да Предсједништво није у блокади и да Иванић не жели сам да одлучује о тешком питању.

Извор: Глас Српске

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

всс

25.06.2016 12:12

Ех, ко је предсједник владе. Да цовјек плаце од муке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

25.06.2016 13:23

Нисмо бољу ни заслузили - какав народ таква и "влада" !

Name

Радник

25.06.2016 17:41

А има ли шта од новчане надокнаде за превоз? Како вас није срамота, бистрите политику на коју уопште не можете утицати, интеграције, трице, а не бавите се стварним проблемима грађана. Ти би се вјероватно прихватила да неком и срце пресадиш, толико си самоувјерена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.06.2016 20:12

Како је све ово влада федерације размотрила и усвојила благовремено ,да се не спрда са таквим питањима у задњу минуту??? Новалиц изгледа ради боље од тебе Зељка???

ОДГОВОРИТЕ
Name

леле

26.06.2016 04:43

Драга наса паметница и љепотица

ОДГОВОРИТЕ
Name

мн

26.06.2016 16:05

Најпаметније би било да неприхватите ниста!!!нека ЕУ нас мало моли јер они не могу без нас ко ни оци без лука.а и велико и јако смо ми трзисте(хаман ко Русија)тако да они неце лако од нас одустати.а и ти кредити од ММФ нису несто,нас це предсједник а и ови из федерације вец несто смислити како презивјети без пензија,плата,социјалних давања и сл.јести траву ако треба ал недати своје ја.барем тога има довољно у овој кисној години.

ОДГОВОРИТЕ