Nema jednostrane adaptacije SSP-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da treba da se razgovara i zauzme zajednički stav u vezi sa prilagođavanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i EU.

Bosna i Hercegovina 25.06.2016 | 14:02
Nema jednostrane adaptacije SSP-a
"Vlada je svjesna da se evropski put BiH mora ozbiljno tretirati i zato je obavila niz razgovora sa svima koji mogu da procijene kakvu štetu Republika Srpska može da ima", izjavila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je za nedjelju zakazao sastanak u Banjaluci na kome će biti razmotrena predložena adaptacija SSP-a.

Predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović poručio je u petak da nema ničega opasnog u adaptaciji SSP-a.

"Radi se o faznom prilagođavanju i dobili smo povoljne kvote. Neka ne prave babarogu i čudo od nečega što to nije. Nadam se da će Republika Srpska donijeti ozbiljne i odgovorne odluke", kaže Izetbegović i dodaje da Predsjedništvo nije u blokadi i da Ivanić ne želi sam da odlučuje o teškom pitanju.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

vss

25.06.2016 12:12

Eh, ko je predsjednik vlade. Da covjek place od muke.

ODGOVORITE
Name

pa

25.06.2016 13:23

Nismo bolju ni zasluzili - kakav narod takva i "vlada" !

Name

Radnik

25.06.2016 17:41

A ima li šta od novčane nadoknade za prevoz? Kako vas nije sramota, bistrite politiku na koju uopšte ne možete uticati, integracije, trice, a ne bavite se stvarnim problemima građana. Ti bi se vjerovatno prihvatila da nekom i srce presadiš, toliko si samouvjerena.

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.06.2016 20:12

Kako je sve ovo vlada federacije razmotrila i usvojila blagovremeno ,da se ne sprda sa takvim pitanjima u zadnju minutu??? Novalic izgleda radi bolje od tebe Zeljka???

ODGOVORITE
Name

lele

26.06.2016 04:43

Draga nasa pametnica i ljepotica

ODGOVORITE
Name

mn

26.06.2016 16:05

Najpametnije bi bilo da neprihvatite nista!!!neka EU nas malo moli jer oni ne mogu bez nas ko ni oci bez luka.a i veliko i jako smo mi trziste(haman ko Rusija)tako da oni nece lako od nas odustati.a i ti krediti od MMF nisu nesto,nas ce predsjednik a i ovi iz federacije vec nesto smisliti kako prezivjeti bez penzija,plata,socijalnih davanja i sl.jesti travu ako treba al nedati svoje ja.barem toga ima dovoljno u ovoj kisnoj godini.

ODGOVORITE