Приједор: У септембру производња љепила

Новооснована фирма „Ентеринг ХИП“ у Приједору 01. септембра почиње са производњом љепила и прајмера за паркет и премаза за дрво, у коју је уложено више од 2,5 милиона КМ, потврдио је данас Марко Кнежевић директор „Кнежевић ентеринг“, мајке фирме „Ентеринг ХИП“.

Република Српска 24.06.2016 | 20:35
Приједор: У септембру производња љепила
У овај пројекат фирма „Кнежевић енетеринг“ је ушла заједно са својим дугогодишњим партнером, италијанском фирмом „Ј.Ф. Амон“.

„У току је регистрација фирме „Ентеринг ХИП“ Приједор. Закупили смо простор од 1.050 квадратних метара на десет година гдје ће се одвијати производња. Сљедеће седмице би требали почети грађевински радови на објекту. Ако буде све завршено на вријеме, наши производи, који ће бити лиценцирани од стране нашег партнера, италијанске фирме „Ј. Ф. Амон“, би требали да буду готови до јесени“, истиче Кнежевић.

У двије фазе, које су предвиђене за даљи развој предузећа, биће уложено више од 2,5 милиона КМ.

„У првој фази која се односи на санацију и призвођњу, предвиђена је инвестиција од 600.000 КМ, гдје ће бити десет новозапослених радника, док у другој фази, која је предвиђена за 2017. годину, инвестиција ће бити вриједности два милиона КМ, када би требали да запослимо још 20 нових радника, што би укупно значило 30 нових радних мјеста у овом предузећу“, каже Кнежевић

Комерцијални директор предузећа „Ј. Ф. Амон“ из Италије Марио Борлони, која се бави производњом лакова и љепила, као и пасивне заштите од пожара, истиче да се њихова сарадња са фирмом из Лакташа одвија већ десет година.

„Иза нас је веома успјешна сарадња већ дуги низ година. Процијенили смо предузеће „Кнежевић Ентеринг“ кроз пословање у БиХ, самим тим се повезали са овом земљом. Надамо се у будућности да ћемо наставити сарађивати“, рекао је Борлони.

Представник предузећа „Ј. Ф. Амон“ Нина Жетко је истакла да, осим БиХ, ово предузеће своје представнике има по Европи, а у току су преговори о проширењу и на Блиски исток.

„Представнике имамо у Милану и Бечу, али нам се тржиште простире по цијелој Европи, такође заступљени смо и у САД-у. Тренутно водимо прегворе и у Дубаију, чиме би се проширили наше тржиште простирало се и на ове просторе“, истиче Жетко.

Фирма „Кнежевић ентеринг“ данас је у Бањалуци у сарадњи са „Ј. Ф. Амон“ одржала Презентацију о противпожарним климама за заштиту конструкције дрвета, метала и бетона.

Предавање је предвиђено за инжињере грађевине, пројектанте, противпожарне инспекторе, инвеститоре и извођаче радова каже Марко Кнежевић, власник фирме “Кнежевић ентеринг“.

„Ова предавања ће, кроз пасивну заштиту, помоћи очувању људских живота приликом обављања свакодневних радних задатака“, наводи Кнежевић.

(Цапитал.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар