Prijedor: U septembru proizvodnja ljepila

Novoosnovana firma „Entering HIP“ u Prijedoru 01. septembra počinje sa proizvodnjom ljepila i prajmera za parket i premaza za drvo, u koju je uloženo više od 2,5 miliona KM, potvrdio je danas Marko Knežević direktor „Knežević entering“, majke firme „Entering HIP“.

Republika Srpska 24.06.2016 | 20:35
Prijedor: U septembru proizvodnja ljepila
U ovaj projekat firma „Knežević enetering“ je ušla zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom, italijanskom firmom „J.F. Amon“.

„U toku je registracija firme „Entering HIP“ Prijedor. Zakupili smo prostor od 1.050 kvadratnih metara na deset godina gdje će se odvijati proizvodnja. Sljedeće sedmice bi trebali početi građevinski radovi na objektu. Ako bude sve završeno na vrijeme, naši proizvodi, koji će biti licencirani od strane našeg partnera, italijanske firme „J. F. Amon“, bi trebali da budu gotovi do jeseni“, ističe Knežević.

U dvije faze, koje su predviđene za dalji razvoj preduzeća, biće uloženo više od 2,5 miliona KM.

„U prvoj fazi koja se odnosi na sanaciju i prizvođnju, predviđena je investicija od 600.000 KM, gdje će biti deset novozaposlenih radnika, dok u drugoj fazi, koja je predviđena za 2017. godinu, investicija će biti vrijednosti dva miliona KM, kada bi trebali da zaposlimo još 20 novih radnika, što bi ukupno značilo 30 novih radnih mjesta u ovom preduzeću“, kaže Knežević

Komercijalni direktor preduzeća „J. F. Amon“ iz Italije Mario Borloni, koja se bavi proizvodnjom lakova i ljepila, kao i pasivne zaštite od požara, ističe da se njihova saradnja sa firmom iz Laktaša odvija već deset godina.

„Iza nas je veoma uspješna saradnja već dugi niz godina. Procijenili smo preduzeće „Knežević Entering“ kroz poslovanje u BiH, samim tim se povezali sa ovom zemljom. Nadamo se u budućnosti da ćemo nastaviti sarađivati“, rekao je Borloni.

Predstavnik preduzeća „J. F. Amon“ Nina Žetko je istakla da, osim BiH, ovo preduzeće svoje predstavnike ima po Evropi, a u toku su pregovori o proširenju i na Bliski istok.

„Predstavnike imamo u Milanu i Beču, ali nam se tržište prostire po cijeloj Evropi, takođe zastupljeni smo i u SAD-u. Trenutno vodimo pregvore i u Dubaiju, čime bi se proširili naše tržište prostiralo se i na ove prostore“, ističe Žetko.

Firma „Knežević entering“ danas je u Banjaluci u saradnji sa „J. F. Amon“ održala Prezentaciju o protivpožarnim klimama za zaštitu konstrukcije drveta, metala i betona.

Predavanje je predviđeno za inžinjere građevine, projektante, protivpožarne inspektore, investitore i izvođače radova kaže Marko Knežević, vlasnik firme “Knežević entering“.

„Ova predavanja će, kroz pasivnu zaštitu, pomoći očuvanju ljudskih života prilikom obavljanja svakodnevnih radnih zadataka“, navodi Knežević.

(Capital.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar