Цвијић стигао из Италије да улаже у завичај

У вријеме када талас младих људи из БиХ готово свакодневно "трбухом за крухом" и бољим животом одлази у иностранство, Немања Цвијић из Градишке одлучио је да спакује кофере у Италији и врати се у родни крај.

Република Српска 24.06.2016 | 16:48
Цвијић стигао из Италије да улаже у завичај
Иако има тек 22 године, Цвијић је већ успјешан предузетник. Постао је то захваљујући труду, раду, али и носталгији, јер би иначе свој посао сада развијао преко границе. За само двије године, откако се вратио из италијанског града Томболо, овај младић је успио да отвори фирму која се бави испоруком италинске козметике, а данас сарађује са 150 козметичких салона у БиХ.

Његов пословни успјех пратила је и срећа на приватном плану, па је у Градишци нашао и своју животну сапутницу. Каже да није било лако започети нови живот, али ни у једном тренутку се није покајао због тога, иако је у Италији живио од своје седме године.

"Мојим пријатељима је било чудно како неко може да се врати у БиХ, јер се многи труде да оду у земље ЕУ. Још као мали сам маштао да се вратим, вукла ме је носталгија, а послије средње школе сам то и учинио", прича он.

Каже да је у Италији стекао диплому машинског техничара, што је веома тражен и добро плаћен посао у тој земљи. Међутим, чак ни то га није спријечило да се врати у Републику Српску и започне самостални бизнис. Када се вратио, почео је од нуле.

"Посао је добро кренуо, а прије пола године сам се и оженио, што говори да се ширим на свим пољима", прича уз осмијех овај младић.

Каже да је назив фирме "Томболо" изабрао по граду његовог дјетињства, а посао му из дана у дан напредује, због чега планира да запосли још радника.

"Фирма тренутно запошљава двије раднице које обављају канцеларијске послове и неколико радника на терену. Сви смо као једна породица, трудимо се и радимо одговорно, што су препознали и наши клијенти. Захваљујући заједничким идејама и преданим радницима предузеће позитивно послује", истакао је Цвијић.

Наглашава да срдачност његових нових суграђана нема цијену.

"Требало ми је много времена само да се привикнем на менталитет наших људи. Када је ријеч о послу, у Италији се томе приступа озбиљније. Шта се договори, то се и испоштује. Ипак, и овдје се може добро зарадити и више сам него задовољан својим сарадницима", закључио је Цвијић.

Родитељи

Немања Цвијић је рекао да му је велика олакшица то што га родитељи у свему подражавају.

"Они су ми дали зелено свјетло за све што сам желио да урадим на пословном, али и приватном плану", прича Цвијић и додаје да се и родитељи планирају вратити у завичај за коју годину.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

грађанин

24.06.2016 15:43

Лијеп примјер напредног младог човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бице

25.06.2016 12:17

И јос бољи примјер како се исти зезнуо али јос тога није свјестан