Cvijić stigao iz Italije da ulaže u zavičaj

U vrijeme kada talas mladih ljudi iz BiH gotovo svakodnevno "trbuhom za kruhom" i boljim životom odlazi u inostranstvo, Nemanja Cvijić iz Gradiške odlučio je da spakuje kofere u Italiji i vrati se u rodni kraj.

Republika Srpska 24.06.2016 | 16:48
Cvijić stigao iz Italije da ulaže u zavičaj
Iako ima tek 22 godine, Cvijić je već uspješan preduzetnik. Postao je to zahvaljujući trudu, radu, ali i nostalgiji, jer bi inače svoj posao sada razvijao preko granice. Za samo dvije godine, otkako se vratio iz italijanskog grada Tombolo, ovaj mladić je uspio da otvori firmu koja se bavi isporukom italinske kozmetike, a danas sarađuje sa 150 kozmetičkih salona u BiH.

Njegov poslovni uspjeh pratila je i sreća na privatnom planu, pa je u Gradišci našao i svoju životnu saputnicu. Kaže da nije bilo lako započeti novi život, ali ni u jednom trenutku se nije pokajao zbog toga, iako je u Italiji živio od svoje sedme godine.

"Mojim prijateljima je bilo čudno kako neko može da se vrati u BiH, jer se mnogi trude da odu u zemlje EU. Još kao mali sam maštao da se vratim, vukla me je nostalgija, a poslije srednje škole sam to i učinio", priča on.

Kaže da je u Italiji stekao diplomu mašinskog tehničara, što je veoma tražen i dobro plaćen posao u toj zemlji. Međutim, čak ni to ga nije spriječilo da se vrati u Republiku Srpsku i započne samostalni biznis. Kada se vratio, počeo je od nule.

"Posao je dobro krenuo, a prije pola godine sam se i oženio, što govori da se širim na svim poljima", priča uz osmijeh ovaj mladić.

Kaže da je naziv firme "Tombolo" izabrao po gradu njegovog djetinjstva, a posao mu iz dana u dan napreduje, zbog čega planira da zaposli još radnika.

"Firma trenutno zapošljava dvije radnice koje obavljaju kancelarijske poslove i nekoliko radnika na terenu. Svi smo kao jedna porodica, trudimo se i radimo odgovorno, što su prepoznali i naši klijenti. Zahvaljujući zajedničkim idejama i predanim radnicima preduzeće pozitivno posluje", istakao je Cvijić.

Naglašava da srdačnost njegovih novih sugrađana nema cijenu.

"Trebalo mi je mnogo vremena samo da se priviknem na mentalitet naših ljudi. Kada je riječ o poslu, u Italiji se tome pristupa ozbiljnije. Šta se dogovori, to se i ispoštuje. Ipak, i ovdje se može dobro zaraditi i više sam nego zadovoljan svojim saradnicima", zaključio je Cvijić.

Roditelji

Nemanja Cvijić je rekao da mu je velika olakšica to što ga roditelji u svemu podražavaju.

"Oni su mi dali zeleno svjetlo za sve što sam želio da uradim na poslovnom, ali i privatnom planu", priča Cvijić i dodaje da se i roditelji planiraju vratiti u zavičaj za koju godinu.

(Glas Srpske)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

građanin

24.06.2016 15:43

Lijep primjer naprednog mladog čovjeka.

ODGOVORITE
Name

bice

25.06.2016 12:17

I jos bolji primjer kako se isti zeznuo ali jos toga nije svjestan