Ракитић: Свратићу до Бијељине, Крстајић је дио моје породице

"Не оптерећујемо се трофејом или финалом на шампионату, али имамо квалитет да елиминишемо Португал и направимо велики резултат", каже репрезентативац Хрватске Иван Ракитић у ексклузивном интервјуу за "Блиц".

Република Српска 24.06.2016 | 14:00
Ракитић: Свратићу до Бијељине, Крстајић је дио моје породице
Победом над Шпанијом (2:1), која није изгубила 12 година на Европским првенствима, али и играма у пеостала два меча, селекција Хрватске је побрала симпатије љубитеља фудбала.
 
Диригент оркестра свакако је Иван Ракитић. Ас Барселоне је показао да спада међу најбоље европске играче, а захваљујући председнику Радника из Бијељине Младену Крстајићу, ексклузивно за „Блиц“ прича пред сутрашњи дуел (21) у Лансу с Португалом, у осмини финала Европског првенства.

"Завршили смо као првопласирани тим у групи, па нека Португал размишља о нама. Знамо да имају снажну екипу која до сада није одиграла на очекиваном нивоу и вероватно ће подизати форму. Ипак, нећемо се замарати њима, већ ћемо бити концентрисани на нашу игру. Морамо пружити максимум, сто посто мотивисани ући у тај сусрет, гинути за сваку лопту, а прави рецепт је да поновимо игру из меча са Шпанијом. Свесни смо чињенице да ће насупрот нас бити један од најбољих фудбалера света Роналдо, међутим, он без остатка тима не може", истакао је Ракитић за „Блиц“.



Иван жели репризу шампионске трке у Примери.

"Био сам испред њега и Реала с Барселоном у Шпанији, надам се истом исходу и на Европском првенству. Не оптерећујемо се трофејом, идемо корак по корак и верујем да имамо снаге да елиминишемо Португалце."

Ракитић је открио с ким се од саиграча најбоље слаже у Барселони и у репрезентацији.

"У репрезентацији се одлично слажем са свима, али некако најбољи однос имам са Иваном Перишићем. Од њега сам старији годину дана, слично размишљамо, а и на терену добро функционишемо. Што се тиче Барселоне, дружим се с Пикеом, Инијестом, Албом и Бускетсом. Међутим, то ми није сметало да их победим (смех)."

Хрватски репрезентативац ће ускоро свратити и до Бијељине и ФК Радника, којем је недавно донирао новац за постављање семафора.

"Сигурно ћу после шампионата у Француској посетити Бијељину. Било би идеално да као шампион Европе дођем у посету Раднику и Крлету. Чим се укаже прилика, доћи ћу у Бијељину да обиђем клуб и да видим тај семафор."

КРСТАЈИЋ ЈЕ ДЕО МОЈЕ ПОРОДИЦЕ

Ракитић је нагласио да од свих садашњих и бивших саиграча највише цени Младена Крстајића.

"За мене је један и једини Младен Крстајић. Он ми је више од пријатеља, сматрам га делом своје породице. Пуно ми је помогао на почетку каријере и то му никада нећу заборавити."

Извор: Блицспорт
Фото: АП

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

уг

24.06.2016 12:24

Свака ти част Иване . Само напријед .

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале бијељина

24.06.2016 14:29

Срећно и теби и твојим другарима!Да Бог да били прваци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЕКО

24.06.2016 14:55

Свака цаст Ракетицу И зелим му све нај боље ал неби навијао за Хрватску ни да је стадион изградио а не семафор поклонио.Како.су се радовали одузимању бодова Србији И сад кривили Србе за нереде у Француској.Нека им ова протв Португала буде последња утакмица у Француској.Ракетицу добро досао у Бијељину

Name

Илкан

24.06.2016 22:40

Само храбро момци као у стара врамена кад су дрхтали Бразилци у Шалке због вас двојице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

25.06.2016 04:33

Све имају, шансе да побједе.

ОДГОВОРИТЕ