Rakitić: Svratiću do Bijeljine, Krstajić je dio moje porodice

"Ne opterećujemo se trofejom ili finalom na šampionatu, ali imamo kvalitet da eliminišemo Portugal i napravimo veliki rezultat", kaže reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić u ekskluzivnom intervjuu za "Blic".

Republika Srpska 24.06.2016 | 14:00
Rakitić: Svratiću do Bijeljine, Krstajić je dio moje porodice
Pobedom nad Španijom (2:1), koja nije izgubila 12 godina na Evropskim prvenstvima, ali i igrama u peostala dva meča, selekcija Hrvatske je pobrala simpatije ljubitelja fudbala.
 
Dirigent orkestra svakako je Ivan Rakitić. As Barselone je pokazao da spada među najbolje evropske igrače, a zahvaljujući predsedniku Radnika iz Bijeljine Mladenu Krstajiću, ekskluzivno za „Blic“ priča pred sutrašnji duel (21) u Lansu s Portugalom, u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Završili smo kao prvoplasirani tim u grupi, pa neka Portugal razmišlja o nama. Znamo da imaju snažnu ekipu koja do sada nije odigrala na očekivanom nivou i verovatno će podizati formu. Ipak, nećemo se zamarati njima, već ćemo biti koncentrisani na našu igru. Moramo pružiti maksimum, sto posto motivisani ući u taj susret, ginuti za svaku loptu, a pravi recept je da ponovimo igru iz meča sa Španijom. Svesni smo činjenice da će nasuprot nas biti jedan od najboljih fudbalera sveta Ronaldo, međutim, on bez ostatka tima ne može", istakao je Rakitić za „Blic“.



Ivan želi reprizu šampionske trke u Primeri.

"Bio sam ispred njega i Reala s Barselonom u Španiji, nadam se istom ishodu i na Evropskom prvenstvu. Ne opterećujemo se trofejom, idemo korak po korak i verujem da imamo snage da eliminišemo Portugalce."

Rakitić je otkrio s kim se od saigrača najbolje slaže u Barseloni i u reprezentaciji.

"U reprezentaciji se odlično slažem sa svima, ali nekako najbolji odnos imam sa Ivanom Perišićem. Od njega sam stariji godinu dana, slično razmišljamo, a i na terenu dobro funkcionišemo. Što se tiče Barselone, družim se s Pikeom, Inijestom, Albom i Busketsom. Međutim, to mi nije smetalo da ih pobedim (smeh)."

Hrvatski reprezentativac će uskoro svratiti i do Bijeljine i FK Radnika, kojem je nedavno donirao novac za postavljanje semafora.

"Sigurno ću posle šampionata u Francuskoj posetiti Bijeljinu. Bilo bi idealno da kao šampion Evrope dođem u posetu Radniku i Krletu. Čim se ukaže prilika, doći ću u Bijeljinu da obiđem klub i da vidim taj semafor."

KRSTAJIĆ JE DEO MOJE PORODICE

Rakitić je naglasio da od svih sadašnjih i bivših saigrača najviše ceni Mladena Krstajića.

"Za mene je jedan i jedini Mladen Krstajić. On mi je više od prijatelja, smatram ga delom svoje porodice. Puno mi je pomogao na početku karijere i to mu nikada neću zaboraviti."

Izvor: Blicsport
Foto: AP

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ug

24.06.2016 12:24

Svaka ti čast Ivane . Samo naprijed .

ODGOVORITE
Name

sale bijeljina

24.06.2016 14:29

Srećno i tebi i tvojim drugarima!Da Bog da bili prvaci!

ODGOVORITE
Name

KEKO

24.06.2016 14:55

Svaka cast Raketicu I zelim mu sve naj bolje al nebi navijao za Hrvatsku ni da je stadion izgradio a ne semafor poklonio.Kako.su se radovali oduzimanju bodova Srbiji I sad krivili Srbe za nerede u Francuskoj.Neka im ova protv Portugala bude poslednja utakmica u Francuskoj.Raketicu dobro dosao u Bijeljinu

Name

Ilkan

24.06.2016 22:40

Samo hrabro momci kao u stara vramena kad su drhtali Brazilci u Šalke zbog vas dvojice

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

25.06.2016 04:33

Sve imaju, šanse da pobjede.

ODGOVORITE